112, Regio

Vierde 112GroningenDag
op 1 juni in MartiniPlaza te Groningen



reklameverkleind112dag.jpg

 Op zaterdag 1 juni 2024 vindt voor de vierde keer in Martiniplaza de 112GroningenDag plaats.

Verschillende hulpverleningsinstanties, waaronder Brandweer, Ambulancezorg Groningen, UMCG ambulancezorg, Landelijke Eenheid Politie, Justitie, IBT, Douane, ANWB, Sar Nederland, Rijkswaterstaat, VR Groningen, KNRM, Defensie, Marechaussee, Reddingsbrigade, totaal meer dan 56 instanties, zullen
aanwezig zijn. Sommige laten demonstraties zien.

De 112GroningenDag trok tijdens de vorige edities ruim 7.500 bezoekers. Kinderen tot en met 5 jaar hebben dit jaar gratis entree. De 112GroningenDag is naast de aanwezige hulpverleningsinstanties ook een bijzondere, maar vooral leerzame dag voor jong en oud. Er zullen weer talrijke bedrijven voor u klaar staan, met veel informatie over o.a. veiligheid. Wat kun je als burger doen op het moment dat er echt iets misgaat? Wie bel je nou eigenlijk? Tijdens de 112GroningenDag kunt u deze vragen gericht stellen aan
verschillende hulpverleningsinstanties. Zo weet u precies wat te doen in het geval van een calamiteit of noodgeval. Ook zullen verschillende bedrijven laten zien wat ze in huis hebben.

Daarnaast is er:

  • Muziek en vertier voor kinderen (Clown en springkussens)
  • Politie Orkest Noord Nederland (PONN) is voornemend van 12:00 tot 12:45 op het demoveld een lunchconcert te geven.

Ook is er weer een feestelijke band (De Bierspiekers uit Spijk), Clown Marco is present en komt er een stormbaan voor de kinderen tot 13 jaar.

Organisator Martin Nuver heeft dankzij de animo en alle enthousiaste reacties van standhouders ook voor de vierde editie alle vertrouwen in een grote spectaculaire dag. De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare(www.asvancare.nl ) en Subsponsor 101BHV.nl(www.101bhv.nl )

Wat: 112GroningenDag
Wanneer: Zaterdag 1 juni 2024 van 10:00 tot 17:00 uur.
Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen