Nieuws

Geen onderzoek na vertrek wethouder Kleve van Veendam.Schermopname (996).png

Door Peter Panneman

Maandagavond hebben tijdens de raadsvergadering de fracties van D66, Veuruutkiek, SP en ChristenUnie een motie ingediend voor een onafhankelijk onderzoek naar het plotselinge vertrek van wethouder Annelies Kleve (D66). De motie werd verworpen met 10 tegen en 9 voor.

Wethouder Kleve heeft op 11 december 2023 haar ontslag aangeboden bij de burgemeester van de gemeente Veendam.  Zij heeft als reden opgegeven dat het vertrouwen ontbreekt om op juiste en integere wijze de verantwoordelijkheid te dragen voor het collegebeleid in het algemeen en haar eigen portefeuille in het bijzonder.

00dbb8d5-d08a-4fa4-b814-69858212c33b.jpeg

Wethouder Annelies Kleve reageerde als volgt; “Met pijn in mijn hart maar met volle overtuiging heb ik mijn functie van wethouder op 11/12/2023 neergelegd. Het was voor mij niet meer mogelijk om op de juiste wijze mijn portefeuille vorm te geven. Een dikke onvoldoende als collegiaal bestuur.

Een stap die ik niet lichtvaardig heb genomen maar zoals iemand tegen mij zei; ”Je kan niet een beetje integer zijn”. Voor D66 betekent dit ook dat wij uit de coalitie stappen. De 5 jaren die ik als wethouder heb gewerkt waren veelal inspirerend en niet in de laatste plaats door het goede werk van de beleidsafdeling sociaal in Veendam. Dank aan allen met wie ik mooie stappen heb kunnen zetten”.