Nieuws

Stichting Wildervanck-Wildervank in zwaar weer424976633_7307631699352527_5704018257019132119_n.jpg

Door Peter Panneman

Het is al een geruime onrustig binnen de Stichting Wildervanck-Wildervank. Over en weer circuleren verhalen in het rond, en zou er sprake zijn van ernstig machtsvertoon. Enkele leden die uit het bestuur zijn gezet hebben inmiddels een onafhankelijk onderzoek ingesteld.

De afgelopen periode zijn vrijwel alle bestuursleden en vrijwilligers opgestapt. Het bestuur bestaat nu nog slechts uit een voorzitter en een persoon met onbekende functie.

“Wij zijn het vertrouwen in het huidige bestuur kwijt, en zijn van mening dat zij niet handelen in het belang van het cultuurcentrum, met als resultaat dat onder anderen het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) het contract met de stichting heeft opgezegd. Verder zijn wij zeer teleurgesteld hoe vrijwilligers binnen de stichting als minderwaardig worden behandelt”, aldus een vrijwilliger.

Ook zou de voorzitter leden van het VKSO-koor de toegang tot het MHC-centrum hebben geweigerd, en heeft het VKSO de overeenkomst met het MHC inmiddels beëindigd. `We hadden een aantal voorwaarden en daar zijn we met de voorzitter van het MHC-centrum niet uitgekomen, en toen hebben wij als VKSO-koor aangegeven met het MHC te stoppen` aldus Ab Meijerman, voorzitter van het VKSO-koor.

De voorzitter van Stichting Wildervanck-Wildervank heeft vorig jaar zelf overwogen om aangifte te doen bij de politie tegen ondermijnend gedrag, maar zag daar na een gesprek met de politie vanaf. De voorzitter wil niet ingaan op de aantijgingen en wil weer rust in het MHC-centrum. `Het verhaal is veel te zwaar, en ze krijgen mij hier niet weg` aldus de voorzitter in een korte reactie.

Twee van de opgestapte bestuursleden laten weten dat er een onafhankelijk onderzoek is ingesteld, en zien vol vertrouwen uit naar de uitkomst. Uit het onderzoek moeten o.a. blijken of ze (on)terecht uit het bestuur zijn gezet.

Inmiddels is ook de Facebook-pagina van het MHC-centrum tijdelijk uit de lucht gehaald. De beheerder wil niet reageren waarom dit gebeurd is.