Nieuws

Vishandel Schuur sluit de deuren in Wildervank



426739333_7299133996868964_1673167800838399325_n.jpg

Door Peter Panneman

Vishandel Schuur aan de Poststraat in Wildervank sluit per 31 maart 2024 a.s. definitief haar deuren. Na 35 jaar is het voor Eild (70) en Lida Schuur (67) dan mooi geweest. Moeite met het besluit om definitief te stoppen is er niet. “Je moet een keer zeggen, stop het is mooi geweest”, aldus Lida.

Voor het echtpaar begon het 35 jaar geleden, toen Eild om gezondheidsredenen als timmerman bij de Bouwvereniging Veendam ander werk zocht. De mogelijkheid deed zich voor om een viszaak aan de huidige Poststraat in Wildervank te beginnen. Eild behaalde zijn Middenstand- en Vakbekwaamheid diploma`s. En ging vervolgens aan de slag.

In de loop der jaren werd een vaste klantenkring opgebouwd, en niet alleen Wildervank en Veendam, maar ook uit de regio wisten de klanten de viszaak met regelmaat te bezoeken voor een o.a. heerlijke zoute haring of een gebakken visje. “Of men kwam als de zaak gesloten was achterom bij de achterdeur even een bestelling van hapjesschalen doorgeven” ach grapt Lida het kon gewoon, stukje service van de zaak.

Het echtpaar maakte soms wel 60 uur per week, maar daar komt dus binnenkort een einde aan. Dan gaan we er lekker van genieten klinkt het éénstemmig in de viszaak. We houden van fietsen, met vrienden op vakantie gaan, en uiteraard vissen, op zijn tijd de vishengel aan de waterkant uit gooien om een visje te vangen….heerlijk man.