Sport

Henk Nienhuis stadion wordt klaargemaakt
voor Oranje Interlands
- Gratis stoelen SC Veendam -



_MG_7245.jpg

In verband met de wedstrijden van het Nederlands elftal onder 19 jaar die gepland staan op 20, 23 en 26 maart in Veendam, worden de tribunes in het Henk Nienhuis Stadion de komende weken in gereedheid gebracht. Een aantal verbeteringen wordt uitgevoerd om de organisatie van professionele sportwedstrijden ook voor de toekomst mogelijk te maken.

_MG_7246.jpg

Licht, geluid en tribunes
De verlichting van het stadionveld is in 2023 al in orde gemaakt. Nu wordt de geluidinstallatie van de hoofdtribune verbeterd, de verlichting op de tribunes zelf wordt hersteld en de huidige tribunestoelen worden vervangen. De oude stoelen zijn versleten en verhard, onder andere door weersomstandigheden. Daardoor kunnen ze gemakkelijk afbreken en onveilige situaties veroorzaken.

_MG_7250.jpg

Oude tribunestoelen
Een aantal van de oude stadion stoelen wordt gratis beschikbaar gesteld voor geïnteresseerden die het leuk vinden om een stukje voetbalhistorie in huis te halen. Let op, de stoelen zijn verouderd en niet meer van goede kwaliteit. U kunt er niet meer op zitten. Meer informatie over de datum en tijd voor het ophalen van de stoelen staat begin volgende week op de website en socialmediakanalen van gemeente Veendam. Bij het ophalen geldt maximaal 2 stoelen per persoon, en op is op. De overige stoelen worden gerecycled.

_MG_7241.jpg

Oranje onder 19 in Veendam
Het Nederlands elftal onder 19 jaar (m) gaat eind maart op jacht naar een EK-ticket. De Oranjetalenten spelen het beslissende kwalificatietoernooi in Veendam en in Assen tegen Litouwen, Frankrijk en België. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor de eindronde. Op 20, 23 en 26 maart 2024 staan de Oranje Interlands gepland in Veendam. De organisatie hiervan ligt bij voetbalvereniging Veendam 1894 samen met de KNVB. Meer informatie over de wedstrijden en gratis tickets vind je hier.


Fotoalbum: