Sport

7 prijzen op NK voor Judo 53 ° Noord



Outlook-lselcbav.jpg
Mart Leistra, Jaylinn Poppinga, Tristan Oijenhausen en Samuel al Rais

Het afgelopen weekend was voor de judoka's van Judo 53° Noord een erg succesvolle. Op het Nederlands Kampioenschap -18 jaar in Den Haag werden er maar liefst 7 medailles behaald. 

Bij de dames -52 kilogram wist Elise Rustige na het zilver van vorig jaar dit om te zetten naar het goud dit jaar. De aanvallende judoka wist al haar overtuigend te winnen. Tegen haar sterke tegenstandster uit Limburg in de finale scoorde ze met 2 fraaie schouderworpen ippon en eiste ze de titel voor zich op.

Hetzelfde deed Luuk Mannebeek bij de heren -73 kilogram. Met goed staand en grondjudo plaatste hij zich voor de finale. Hierin scoorde hij met een overname een vol punt tegen zijn tegenstander uit Amsterdam. Goud voor Luuk.

Naast het tweemaal goud werd er nog 5 maal een bronzen medaille gehaald.

De nog maar 14-jarige Samuel al Rais was in de klasse -50 kilogram in topvorm. In de wedstrijd om het brons scoorde hij aan het einde van de wedstrijd een fraai punt. Zijn nog jongere clubgenoot Friso Elzinga zorgde eveneens voor een verrassing. Met zijn nog maar 13 jaar wist hij in de categorie -55 kilogram heel knap het brons te behalen.

Jaylinn Poppinga, Mart Leistra en Tristan Oijenhausen kwamen erg sterk tot de halve finale. Deze werden verloren maar in de strijd om het brons lieten zij er geen twijfel over bestaan. Zeer overtuigend pakten zij het brons.

Clubgenoten Tijs Kubbenga, Job Nauta en Isa Boersma kwamen ver maar verloren helaas de strijd om het brons. Dianne Mensink werd ook nog keurig 7e.