Sport

Turnsters SV Clias scoren in “eigen” Wildervanckhal



PXLS5280-media.jpg
Foto Hilda Koopmans

Het weekend van 10 en 11 februari stonden in het teken van turnwedstrijden in de Wildervanckhal. De vrijwilligers van de thuisclub, SV Clias, organiseerden samen met de productgroep turnen dames Groningen de eerste van twee voorwedstrijden van de provincie Groningen. Er werd bij de middenbouw in de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar gestreden om de teammedailles. De bovenbouw turnsters vanaf 13 jaar hadden zowel team als individuele wedstrijden.
Turnsters van Clias deden mee in vijf van de zes niveaus en met groot succes. In eigen huis wisten alle vier de teams het goud te veroveren en waren er ook individuele successen.

Op zaterdagochtend was het de beurt aan middenbouw niveau 5 turnsters Gwen Doornbosch, Tess Heeringa, Jill Keizer en debutante Kiara Moed. Geblesseerde Tess kon haar oefeningen aangepast op drie van de vier toestellen uitvoeren waardoor zij toch deel kon nemen. Teamgenoten Kiara, Gwen en Jill wisten totaalscores goed voor een eerste, tweede en derde plaatsing neer te zetten. Ze wonnen als team het goud met overmacht. Het verschil tussen hen en het team dat tweede werd bedroeg maar liefst 13,55 punten.
In de baan er naast turnden Rosa-Lynn Bruins, Ellen Harms, Jealey Meppelder, Bella Molema en Sterre Veen hun teamwedstrijd middenbouw niveau 4. Ook dit team mocht plaatsnemen op de allerhoogste trede van het podium en ontvingen eveneens de gouden medailles. Dit deden ze met een verschil in puntentotaal van 7,375 met het zilveren team. Individueel wist Bella een eerste, Rosa-Lynn de vierde, Ellen de vijfde, Jealey de achtste en Sterre een elfde plaatsing te noteren. Hiermee deden alle middenbouwturnsters goede zaken voor deelname tijdens het provinciale kampioenschap later dit seizoen.

Hierna was het de beurt aan de junior turnsters supplement E Marit Veen en Rosalie Wolfs. Zij vormden een team met turnsters van een andere vereniging. Rosalie turnde zichzelf op het onderdeel vloer naar een derde cijfer met de hoogste moeilijkheidswaarde van de junioren. Met slechts 0,150 punten verschil werd ze individueel vierde. Marit had een stabiele balkoefening wat haar het derde cijfer opleverde. Zij turnde drie van de vier toestellen en werd individueel achtste.
Met hun teamgenoten behaalden ze als team de eerste plaats en dus een gouden medaille.

In de derde wedstrijdronde van deze eerste dag, bovenbouw supplement G, kwamen dit keer geen turnsters in actie van SV Clias.

Zondagochtend was het vroeg dag voor de supplement D en F turnsters.
Junioren Nette Eleveld en Jezlyn Meppelder turnden een extra wedstrijd junior D nadat hun competitie in het district al was afgesloten. Daarom voor hun geen teamwedstrijd maar een individuele. Jezlyn turnde een stabiele wedstrijd met een verbetering ten opzichte van haar wedstrijden in het district. Nette deed wat ze met zichzelf had afgesproken en werd eerste.
In de andere baan turnden junioren Noa Keizer, Lieke Koopmans, Marit Veenstra en jeugdturnster Alicia Wiebrands hun team en individuele wedstrijd. Zij moesten hun teamgenoot jeugd turnster Isabel Eleveld missen door een blessure. Desondanks waren ook zij oppermachtig en wonnen als team het goud. Daarnaast wist Alicia, dit jaar gepromoveerd van supplement G naar F, in haar leeftijdscategorie ook het individuele goud te winnen. Junior Noa Keizer wist een stabiele nette balkoefening neer te zetten wat haar het eerste cijfer opleverde en een vijfde plaats. Bij de junioren was het een close call voor het podium tussen Marit en Lieke die respectievelijk het zilver en brons wonnen. Het verschil tussen deze twee bedroeg slechts 0,017 punten.

Tot slot de laatste wedstrijdronde, waarin geen turnsters van SV Clias deelnamen, van dit wedstrijdweekend waarin middenbouw 5 en supplement G turnsters het geslaagde weekend afsloten.
De organisatie kijkt tevreden terug op deze sfeervolle gemoedelijke wedstrijden. Tijdens het weekend van 13 en 14 april hoopt de organisatie dit te kunnen evenaren tijdens de tweede voorwedstrijd welke ook in de Wildervanckhal zal plaatsvinden.