Nieuws

I-KOOK - De keuken voor iedereen - Veendam_DSC3365.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] 
Foto's Henk Gibcus

Bij binnenkomst word je gastvrij verwelkomt. 

Hayo Smit
Erik
Henk
Rick
Joyce
Harry
-
-
-
-
-
-
mede-eigenaar, vestigingsmanager en keukencoach;
monteur en keukencoach;
keukencoach;
keukencoach;
keukencoach;
gastheer,

staan daar garant voor, want een keuken kopen is niet iets wat je zo maar even tussendoor doet. Neen, daar moet je de tijd voor nemen. Zo gaat dat bij
I-KOOK, want het concern omvat landelijk 28 vestigingen. In de 3 noordelijke provincies zijn dat naast Veendam ook nog filialen in Assen en Oudehaske (Friesland).

_DSC3394.jpg

Hoe gaat dat in z’n werking?
Zoals we hierboven al beschreven, wordt de klant persoonlijk verwelkomt. Deze gaat dan lekker rustig rondkijken en zich vergapen aan al die mooie keukens, die in de showroom zijn opgesteld. Allicht zijn er vragen. Dat kan gaan over de opstelling van de keuken, over de kleuren, de (sfeer)verlichting, de kasten of kastjes, het aanrechtblad, de kranen, de (inbouw)apparatuur, accessoires en noem maar op. De persoonlijke keukencoach komt in beeld. Hij/zij beantwoordt de vragen én luistert naar de wensen van de klant. Als er ook een offerte gemaakt moet worden, vergt het totale bezoek een tijdsinvestering van 2 tot 2½ uur! Maar… dat is het zeker waard. Heeft de klant daar op dat moment géén tijd voor, dan wordt gewoon een nieuwe afspraak gemaakt en kun je ongestoord met de keukencoach onder het genot van een kopje koffie alles doornemen.
Via een 3D-planner kan alles 3 dimensionaal in beeld gebracht worden en heeft de klant al zicht op hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Dit gaat zelfs zover dat het huisdier, hond of kat, al vrolijk door de nieuwe keuken rond huppelt!

_DSC3392.jpg

Hayo, met wie we het interview hebben, laat de plattegrond zien van een 8-hoekige keuken, waarmee ze momenteel bezig zijn. Om daar de juiste kastjes voor te maken is vak- en maatwerk nodig. Gelukkig hebben zowel Erik als hij een achtergrond als meubelmaker en is in het team voldoende know how aanwezig om ook deze speciale opdracht tot een goed einde te brengen. “Het was wel een hele uitdaging waar we niet dagelijks mee geconfronteerd worden,” vertelt Hayo met een big smile op zijn gezicht. ”Onze missie: Voor iedereen persoonlijke aandacht en begeleiding met als uitkomst een unieke, kwalitatieve en betaalbare keuken.” Zo te zien slagen ze daar bij I-KOOK uitstekend in.

_DSC3377.jpg

Wat voor een keuken moet het worden?
Als je de showroom doorloopt zie je allerlei keukens in een veelheid aan opstellingen. Gewoon recht toe recht aan, met een binnenhoekopstelling, met een kookeiland, een L-vorm en een U-vorm. Bovenkastjes, kastjes onder het aanrechtblad, met een inductiekookplaat, met weet ik wat voor een afzuigsysteem, een quooker, klassiek /modern /design / luxe - alles is mogelijk. Iedere keuken is weer anders én iedere klant heeft weer andere wensen. 
Moeten we het nog over de kleur hebben? Mat-zwart is écht wel de trend momenteel. Ook kiest men ervoor om de kastjes te laten behandelen met een speciale coating, zodat er géén vingerafdrukken meer zichtbaar zijn – handig met kleine kinderen! Terra en zand kleuren zijn ook heel geliefd.
Uiteraard moet het aanrecht-/werkblad wel bij de rest passen. Wat wil je? Een natuurstenen? Kunststof? Massief hout? Composiet? Keramiek? RVS? 
De slogan van I-KOOK luidt: “Voor iedereen een keuken.” 

Dan heb je alles uitgezocht en staat alles op papier. Moet die nog wel geplaatst worden. Hayo: “We werken met een team van 3 ZZP’ers. Die regelen alles, van loodgieter tot tegelzetter en van installateur tot stukadoor. Dit ontzorgt de klant en je zit maar een heel korte tijd in de rommel. Deze monteurs hebben een groot netwerk zodat ze alles achter elkaar kunnen inplannen. Dat werkt super.”

_DSC3388.jpg

I-KOOK werkt nauw samen met enkele Duitse keukenmerken zoals Nobilia en Häcker. De eerstgenoemde is de grootste keukenleverancier van Europa. Daar rollen maar liefst een half miljoen keukens jaarlijks van de band! Beide bedrijven staan voor hoogwaardige kwaliteit, gebruik van duurzame materialen en betaalbaarheid. Dit zet zich ook door naar de keukens van I-KOOK.

Ja, en dan is de keuken geplaatst. Veelal geschiedt de levering binnen 20 werkdagen (bij zelfmontage). Lang wachten is er dus niet bij. Als er een monteur gepland moet worden is de gemiddelde levertijd 8 weken.De nazorg en perfecte service zorgen ervoor dat je droomkeuken je jaren plezier bezorgt. 

In de Road to I-KOOK brochure, een handleiding van kopen tot koken, zoals het zo mooi staat, omschrijft in klare taal het gehele proces. Zo heb je op papier wat je kunt verwachten en wat er van jou verwacht wordt! 
I-KOOK is aangesloten bij de brancheorganisatie en is CBW-erkend. CBW staat voor Centrale Branchevereniging Wonen. Deze organisatie biedt garanties op kostbare aankopen, zoals een keuken natuurlijk is. Hayo: “Het is als het ware de Bovag voor mensen die een keuken aanschaffen.”

_DSC3390.jpg

Terug naar Veendam. Vorig jaar heeft het team het 20-jarig bestaan gevierd. 2003: “Ik weet het nog goed. We hebben deze loods samen met vrienden en familie in één maand tijd omgetoverd tot een heuse showroom. Met Kerst vond de feestelijke opening plaats. Ik heb eerst als bedrijfsleider in ons eerste filiaal in Hattem onder Zwolle gewerkt,” vertelt Hayo vol enthousiasme. “Daar moest ik alles zelf uitvinden. 
Nu leiden we via onze eigen KeukenCoachAcademie (KCA) onze medewerkers op. Heerlijk om te doen. Deze maand hebben we een voorstelling in Leusden, waar de bekende spreker en auteur Jos Burgers op zijn geheel eigen manier op het gebied van strategie, marketing en klantgerichtheid de medewerkers van I-KOOK, ook vanuit de vestiging Veendam, nader instrueert. Zo zijn we altijd bezig om te kijken of en hoe het nog beter kan.”

“Ons keukenteam staat voor haar taak. Uit de reviews die we van onze klanten krijgen, blijkt dat ook.” Als mede-eigenaar is Hayo uitermate trots op zijn team.

_DSC3401.jpg

Meer informatie:
Loop eens binnen op de Transportweg 10;


Fotoalbum: