Regio

Woordvoerder Knarrenhof sceptisch over bouwplan woonhof Stadskanaal



Foto 1_2.1.1.jpg

Door Boelo Lutgert

 "Het zal erg spannend worden, want door allerlei duurzaamheidseisen zijn de bouwprijzen enorm toegenomen." Dat zegt Jan Willem van de Kolk. Hij is een van de initiatiefnemers voor een Knarrenhof in Stadskanaal. Hij vraagt zich af of het geplande woonhof op de locatie van de Gabriel Damschool er wel gaat komen. 

Verder ziet Van de Kolk de opzet als een probleem. Die wijkt op een aantal belangrijke punten duidelijk af van wat de initiatiefnemers van het Knarrenhof voor ogen hadden. Zo zou er volgens hem nooit sprake zijn geweest van een woontoren met acht woonlagen. Door zo'n woontoren komt de privacy van de bewoners van het woonhof in gevaar. 

Om de minder bemiddelde belangstellenden tegemoet te komen wilden de initiatiefnemers ook graag een combinatie van huur- en koopwoningen. Het plan van de gemeente gaat echter uit van alleen maar koopwoningen. 

De compactere opzet van het geheel kan volgens Van de Kolk voor een aantal belangstellende eveneens reden zijn om af te haken. Van de Kolk vraagt zich daarom dan ook af of er voor de aangepaste opzet wel genoeg belangstelling is.