Nieuws

Veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit
voor inwoners gemeente Veendam



veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit.jpg
Foto gemeente Veendam

Inwoners van de gemeente Veendam krijgen deze week het Veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit in de brievenbus. Een magazine boordevol informatie, interviews en preventietips die te maken hebben met veiligheid. Wat kunt u bijvoorbeeld doen om een woninginbraak te voorkomen, uw huis brandveiliger te maken en voorbereid te zijn op een noodsituatie. Ook onderwerpen als ondermijning, buurtbemiddeling en online criminaliteit komen voorbij. 

Burgemeester Sandra Korthuis: “Het Veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit is gemaakt in samenwerking met onze veiligheidspartners zoals de politie, brandweer en buurtbemiddeling. Samen werken we aan een veilig gemeente Veendam. Maar ook de hulp van de inwoners is daarbij nodig. Samen maken we Veendam nóg veiliger dan het nu al is.”

Kijkje achter de schermen
In het magazine geven verschillende personen en samenwerkingspartners een kijkje achter de schermen. Een kennismaking met Timmo Klok, chef van de basiseenheid Ommelanden-Midden. Hij doet een oproep aan de Veendammers: “Blijf in je eigen leefomgeving altijd naar elkaar omkijken.” Bas van Heijst is naast zijn werk als centralist bij de politie Noord-Nederland ook brandweervrijwilliger in Veendam. Hij geeft een inkijkje hoe hij beide functies combineert. De brandweer Veendam is op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. In het magazine vindt u informatie hoe u zich kunt aanmelden voor de informatieochtend van de brandweer op 24 februari 2024.

Kleurwedstrijd
Voor de kinderen is er in het magazine een uitdagende kleurplaat waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Ook is er een woordzoeker over veiligheid. Stuurt u de slagzin in?

Het Veiligheidsmagazine wordt huis-aan-huis bezorgd in de gemeente Veendam behalve bij adressen met een ‘nee-nee sticker’ op de brievenbus. Het magazine is ook te verkrijgen bij verschillende afhaalpunten zoals het gemeentehuis, DeBasis Veendam en cultuurcentrum VanBeresteyn. Alle informatie in het Veiligheidsmagazine kunt u ook digitaal lezen op veendam.nl of hier downloaden.