Sport

Succesvol hardloopweekend voor
SV Veendam atleet Jordy Smook



Jordy Smook 3de plaats.jpg

Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 stond de 15 jarige talentvolle SV Veendam atleet Jordy Smook aan de start van twee crosswedstrijden.

Zaterdag 3 februari 2024 vond de 3 Meren Gieten Cross plaats in het Gieterbos, de vijfde loop van het Geopark Hondsrug Circuit. Jordy liep de korte afstand over 5 km in de categorie junioren. Het werd een hele spannende strijd,  waar Jordy de derde plaats wist te bemachtigen in een tijd van 18:32, met 3 seconden voorsprong op de nummer vier. 

Dit resultaat smaakte voor Jordy naar meer! Op zondag 4 februari 2024 reisde Jordy af naar Schipborg voor de Arnoud Magnin Wintercross. De eerste wedstrijd van 2024 van het Univé Loopcircuit De Kop van Drenthe. Jordy liep hier ook de korte crossafstand over een uitdagend parcours van 4 km en liep hier zeer overtuigend, in een tijd van 15:58, naar een eerste plaats, zowel bij de junioren als overall.

Jordy traint sinds enkelen maanden met veel enthousiasme en inzet bij SV Veendam Atletiek en laat enorme progressie zien.