Sport

Aeolus vergeet zichzelf te belonen na prima optreden.

Afbeelding van Rosy / Bad Homburg / Germany

In de eigen Wildervanckhal stonden de handbalsters uit Wildervank tegenover SVWW uit Westerbork. De uitwedstrijd werd kansloos met 21-9 verloren, maar in dit duel stond er een totaal ander Aeolus. Na een enerverend duel, met een ruststand van 7-5, eindigde het treffen in 13-14.

En dat was voor de thuisploeg een enorme domper op een verder zeer goed optreden. In tegenstelling tot de wedstrijd in Westerbork had men bij de thuisploeg de zaken prima voor elkaar. De gasten hadden maar liefst een kwartier nodig om hun 1e treffer aan te laten tekenen. Nu stond dit duel sowieso in het teken van de defensie want ook SVWW liet zich in de dekking niet onbetuigd. Zo stond het halverwege de 1e helft ‘slechts’ 3-1 in het voordeel van Aeolus en waren de doelpunten dus schaars. In de 20e minuut kwam de Drentse formatie bij 3-3 voor het eerst op gelijke hoogte, maar was het slotakkoord vlak voor de pauze voor Aeolus dat met een 7-5 voorsprong de rust haalde.

Die marge van twee treffers wisten de Wildervanksters tot aan de 55e minuut vast te houden. SVWW wist de thuisploeg af en toe tot op een doelpunt te naderen, maar Aeolus zag nog steeds kans om dat verschil hier en daar weer op te laten lopen tot 2 á 3 treffers. Desondanks kantelde het duel in de laatste minuten. Bij Aeolus werd het hier en daar net iets te onrustig, er werd balverlies geleden en daarvan wist SVWW optimaal te profiteren. In de slotseconden van de wedstrijd incasseerde de thuisploeg nog een tegentreffer waarop er te weinig speeltijd restte om minstens 1 punt uit het vuur te kunnen slepen. Met de eindstand van 13-14 deed Aeolus zich uiteindelijk tekort. De ploeg had na dit uitstekende optreden beslist meer verdiend tegen de nummer drie op de ranglijst. Dat was extra zuur voor keepster Moniek Hadders die met een puik optreden haar ploeg in deze wedstrijd heel lang (met o.a. een gestopte strafworp en onschadelijk maken van breaks)  op de been wist te houden.

Daar staat echter tegenover dat men in dit duel bij Aeolus heeft bewezen dat het in de 1e klasse wel degelijk iets te zoeken heeft, ondanks de strijd om lijfsbehoud.

Doelpunten Aeolus; Margo Beer 3x, Daniëlla Zuidema 3x, Laura Ruiters 2x, Hedy Oostenbrink 2x, Elsa Brouwer 1x, Leona Hut 1x, Zoë van Dijk 1x.