Nieuws

Schoonewille en Knot terug in de Veendammer politiek



aa-20231211-_MG_6067.jpg

Door Peter Panneman

Tijdens de algemene openbare raadsvergadering van de gemeente Veendam, 31 januari a.s. zal mevrouw Christel Knot (GemeenteBelangen) en de heer Harry Schoonewille (SP) worden beëdigd tot raadslid van de gemeente Veendam.

Tijdens de raadsvergadering van 7 november 2022 nam Christel Knot afscheid van de gemeenteraad. Voor Christel Knot en de directe omgeving niet een plotseling besluit. Maar de combinatie van een meer dan fulltimebaan overdag, het werk in de politiek ‘s avonds en haar gezondheid waren niet meer op een goeie manier te combineren. Dus moest ik even een stapje terug doen, aldus Knot. 

Harry Schoonewille nam 26 juni 2023 als raadslid afscheid van de gemeenteraad. Schoonewille zat sinds maart 2014 onafgebroken in de raad en werd tijdens zijn eerste periode meteen fractievoorzitter. Hij staat bekend als een betrokken en sociaal raadslid.

“Lian Veenstra heeft haar ontslagbrief ingediend. Volgens de Kieswet word ik dan weer gevraagd. In overleg met de fractie heb ik ingestemd” aldus Schoonewille in een reactie op zijn terugkeer.