Nieuws

‘n Film mit n verhoal’:
Grunneger Toalroute in zorg en verpleeghuizen



janjboergroot (4 van 24).JPG

Vorig jaar juni werd in de Wildervanksterdallen (gemeente Veendam) een Grunneger Toalroute geopend. Wandelend over de zeven draaibruggetjes maak je er kennis met de Groningse gedichten, liedjes en verhalen van de schrijver dr. Jan J. Boer. Voor mensen die slecht ter been zijn zoals veel ouderen is dat wandelen soms lastig. Zo ontstond het idee voor een film en verhalenmiddag in zorg- en verpleeghuizen en bibliotheken. In de film neemt Henk Scholte (presentator bij RTV Noord en zanger van Törf) de kijker mee tijdens zijn wandeling langs de Grunneger Toalroute. Beelden van vroeger en nu worden afgewisseld met “verhoalen uut t doktershuus” van Jan J. Boer voorgelezen door een vrijwilliger van de bibliotheek.

Het project is een samenwerking met Biblionet Groningen en werd mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Wildervank Fonds en Rabobank Coöperatiefonds. De eerste film en verhalenochtend vindt plaats op donderdag 25 januari voor bewoners van Woonzorgcentrum Veenkade in Veendam.  

Zorginstellingen of ouderenorganisaties die belangstelling hebben voor de film en verhalenmiddag (of ochtend) over de Grunneger Toalroute kunnen contact opnemen met de stichting dr. Jan J. Boer: website www.janjboer.nl  of email info@stichtingjanjboer.nl.