Regio

Groningen is de provincie met het laagste aantal keukenzaken in relatie tot inwonersaantal



happy-smiling-couple-just-bought-new-household-appliances-hypermarket.jpg

Keukenspeciaalzaken vind je in het hele land, maar in de provincie Groningen zijn het er relatief gezien minder dan elders in het land. Wanneer je namelijk per provincie het aantal inwoners deelt door het aantal keukenzaken, kom je in Groningen op het hoogste getal uit. Zelfs in buurprovincie Friesland zijn bijna twee keer zo veel keukenspeciaalzaken te vinden. Vaak specialiseren keukenwinkels zich in één specifiek prijssegment. Als consument kun je voor een budgetkeuken, een keuken uit het middensegment of een zeer luxe keuken gaan.

Prijsverschillen
De omvang van de keuken is natuurlijk een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Een kleine keuken is uiteraard veel goedkoper dan een groter exemplaar. Maar ook wanneer je qua ruimte twee identieke keukens naast elkaar zet, kunnen er nog behoorlijke prijsverschillen zijn. Die worden in dat geval voornamelijk veroorzaakt door de gebruikte materialen. Wanneer je kiest voor een marmeren keukenblad ben je doorgaans duurder uit dan voor een kunststof of houten keukenblad. Ook hier speelt de afmeting natuurlijk een rol. Het is goed denkbaar dat een smal marmeren keukenblad in aanschaf voordeliger is dan een breed houten keukenblad. Soms stunten keukenwinkels ook met de prijzen door een marmeren keukenblad tijdelijk aan te bieden voor de prijs van een goedkoper alternatief.

Maatwerk
Een keuken kopen is geen dagelijkse bezigheid. Zoals hierboven al vermeld werd, is voor het vinden van een keukenwinkel Groningen de provincie waar het aanbod het meest beperkt is. Dat wil echter zeker niet zeggen dat je hier voor een keuken niet zou kunnen slagen. Integendeel: de bedrijven die er zijn, doen goede zaken. Het kopen van een keuken vereist immers maatwerk en een goede keukenwinkel biedt dat maatwerk. Bovendien zijn er natuurlijk altijd trends waarop de winkels inspelen. Zo was het een tijdje heel hip om deurtjes zonder handgrepen te monteren, maar nu zien we juist de handgrepen weer terugkeren in de nieuwe keukens. Een andere trend is dat kastjes nu ook vaker standaard in een bredere versie beschikbaar zijn.

Tekening
Wanneer je van plan bent om je te gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe keuken, is het verstandig om eerst een tekening op schaal te maken. Meet dus de keukenruimte goed op en zet die gegevens om in een tekening. Hiermee stel je de keukenverkoper goed in staat om met je mee te denken.