Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Kerstborrel controle op de
Stolbergweg en Lloydsweg Veendam

Door op zaterdag, 23 december, 2023 - 06:10

_MG_6335.jpg

De politie heeft vrijdagavond bij een alcoholcontrole op de Erasmusweg in Hoogezand en later aan de Lloydsweg en van Stolbergweg in Veendam 1342 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol achter het stuur.

_MG_6318B.jpg

De 'kerstborrelcontrole' werd uitgevoerd door de vrijwillige politie, team infra, politie studenten, Veilig verkeer Nederland (bob sleutelhanger) en stichting Verkeersondersteuning Hoogezand.

_MG_6334B.jpg

Onderzoeksresultaten
Het tweetal blies bij de eerste controle positief en moesten vervolgens een blaasproef afleggen op de ademanalyse apparaat. Beide kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed (855 en 540 ugl). Van één automobilist is de auto inbeslaggenomen omdat hij voor de 3e keer betrapt was voor het rijden zonder rijbewijs.

_MG_6375.jpg

Één automobilist kreeg een proces-verbaal vanwege de wet wapens en munitie nadat in het voertuig een boksbeugel was aangetroffen, en een andere kreeg een proces-verbaal vanwege het niet hebben van een geldig ID bewijs. Daarnaast is één persoon aangehouden nadat er een hoeveelheid softdrugs en sigaretten zonder een banderol (belastingbandje) was aangetroffen.