Summerfun

It giet on! Elfstedentocht Summerfun/JBC



Elfstedentocht 6 jan 2024 v2.jpg

It giet on! Elfstedentocht Summerfun/JBC

Zodra het kwik daalt, vragen de eerste liefhebbers zich alweer af: komt er dit jaar eindelijk weer een Elfstedentocht? De laatste tocht der tochten vond plaats in 1997. Gelukkig hebben Summerfun / JBC goed nieuws. It giet on! op zaterdag 6 januari 2024 . De rayonhoofden van Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum laten weten dat het ijs dik genoeg is voor een (indoor) Elfstedentocht.

Met een stempelkaart gaan de kinderen van plaats naar plaats en spelen daar een spel op weg naar de finish op de Bonkerfeart in Leeuwarden, waar het bekende ‘Elfstedenkruisje’ op ze wacht.

Onderweg trakteert Summerfun natuurlijk op warme chocolademelk en bij de finish wacht de erwtensoep om weer op temperatuur te komen.

De Elfstedentocht is een activiteit voor jong&oud. De kinderen spelen de spellen en de volwassenen begeleiden hun kinderen daarbij. Maar natuurlijk mogen ze ook zelf meedoen voor een ‘Elfstedenkruisje’.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar summerfun@debasisveendam.nl o.v.v. het aantal kinderen en volwassenen. Summerfun stuurt een bevestiging.

De tocht kan geschaatst worden in het Jacob Bruggemacentrum, Jacob Bruggemalaan 118 met vrije inloop tussen 13.00 en 15.00 uur.

De toegang is gratis.