Overslaan en naar de inhoud gaan

Meziek Oet De Fabriek Klinkt Als Een Klok!

Door op zondag, 10 december, 2023 - 14:24

AMA_4119ED.jpg

Tekst Jetta PostFoto's Noëlle Katuin

Theater van Beresteyn in Veendam stond vrijdagavond 8 december op zijn kop aan het einde van de muzikale voorstelling, toen het Fabriekslied, geschreven en uitgevoerd door Harm Tabak en Roelof van der Velde, door alle deelnemende artiesten uit volle borst werd meegezongen.

IRENE WILKENS EN DION BOUWES - FOTO NOËLLE KATUIN.jpg

Veenkoloniale fabriek
In een sfeer van een oude Veenkoloniale fabriek gaf een keur aan Groninger artiesten acte de présence. De band Fabrieksaarbaaiders, onder leiding van drummer Dik Pomp en met bassist Erik Drent, toetsenisten Marcel van Mook en Stef Niemeijer, gitaristen Evert Erents en Luuk Doddema én zangeres Anita Meis verzorgde de muzikale ondersteuning van alle streektaal zangers. 

AMA_2116ED.jpg

Imposante line-up
Het publiek werd door een imposante line-up getrakteerd op een muzikaal feestje met Groningstalige luisterliedjes, vrolijke popsongs, stevige rock en zelfs een rapnummer. Voor de pauze kon iedereen genieten van Benni Drenth, K Twije, Alex Luttjeboer, Irene Wilkens, Dion Bouwes en Eltje Doddema. Na de pauze traden op: Fries Wolma met Hennie Dolsma, Roelof van der Velde, Harm Tabak, Sproakwotter, Krzysztof Groen en Bé Schmaal.  

AMA_2084ED.jpg

100% Gronings
Deze muzikale en 100% Groningse avond werd verzorgt door regionale muzikanten die hun liedjes opnemen in Audiostudio de Fabriek van Dik Pomp. De presentatie was in handen van Everhard Sprik en Jetta Post. In hun rol als directeur en kantinejuffrouw van de Muziekfabriek praatten zij in rap Grunnings en met de nodige humor de avond feestelijk aan elkaar.