Agenda

Winkler Prins Harmonie geeft kerstconcertDatum: 
zondag 17 december 2023 15:30

 

WPH-kerst2022.jpg

Winkler Prins Harmonie geeft kerstconcert

Zondag 17 december is Binnenwoel, de recreatieruimte van Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan in Veendam, omgetoverd in kerstsfeer. In dit decor geven de plaatselijke Winkler Prins Harmonie en Christelijk Fanfarekorps Juliana uit Hoogezand een kerstconcert. 

De Winkler Prins Harmonie is in 1977 opgericht en staat sinds 1994 onder leiding van dirigent Jack Horst. Hij kreeg onlangs de ‘Hart voor Cultuur'-prijs in de gemeente Veendam. Het orkest bestaat uit ca. 40 muzikanten: leerlingen, oud-leerlingen, medewerkers en oud-medewerkers van de school. Het leeftijdsverschil tussen het jongste en oudste lid is 64 jaar. 

Christelijk Fanfarekorps Juliana bestaat al ruim 100 jaar; het is opgericht in 1911. Het orkest telt momenteel 44 leden en is een mix van zowel ervaren als jonge muzikanten. Dirigent Bauke Burghgraef staat sinds januari 2000 op de bok. Juliana is een orkest met een breed repertoire, van klassiek, pop, film, musical tot gewijde muziek en alles wat daartussen zit. De vereniging neemt een eigen unieke plaats in in de gemeenschap, onder andere vanwege de christelijke grondslag. Vanuit die basis werkt Juliana regelmatig mee (als compleet orkest, als koperensemble of als saxgroep) aan kerkdiensten. Daarnaast organiseert Juliana concerten of levert een bijdrage aan evenementen, bijvoorbeeld aan het jaarlijkse Koningsconcert in Haren. Dweilorkest De Bladbloazers brengt sinds 2018 bij vele gelegenheden letterlijk de vrolijke noot, onder het motto ‘plezier staat voorop’. 

Samen mooie muziek maken voor belangstellenden is een grote drijfveer voor beide orkesten. Om dat te kunnen, zijn de onderlinge contacten tussen de muzikanten van groot belang. Ook daar is aandacht voor. 

Het eerste gedeelte van het concert wordt verzorgd door Juliana. Na de pauze speelt de WPH. Beide orkesten sluiten gezamenlijk de middag muzikaal af. 

Het concert begint om 15:30 uur, de zaal is open om 15:00 uur. Parkeren kan achter het voetbalstadion, ingang aan de Langeleegte. Mensen die slecht of minder goed ter been zijn kunt u laten uitstappen bij de ‘Kiss and Ride’-plaats aan de Raadsgildenlaan. De toegangsprijs voor volwassenen is € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen kunnen het concert voor ‘half geld’ bezoeken. Er is alleen gelegenheid om met pin of contactloos te betalen.

Datum: zondag 17 december
Aanvang: 15:30 uur
Toegang: € 5,00  [ kinderen € 2,50 ]
Waar: Winkler Prins, Raadsgildenlaan 1, Veendam