Aeolus komt thuis net te kort tegen FHC

DSC_8812.JPG
Archieffoto | Fotograaf René Zuidema

In de thuiswedstrijd tegen het Friese FHC speelden de handbaldames een middenmoot duel. Aeolus stond op de ranglijst slechts 1 punt boven de formatie uit Stiens en alle voortekenen wezen op een spannend en gelijk opgaand treffen. Dat kwam er dan ook, want na een ruststand van 9-10 trokken de gasten met 20-22 aan het langste eind.

Dat het in deze wedstrijd beide kanten op kon vallen laten ook de tussenstanden zien. Zo stond het in de 10e minuut 3-2 en tien minuten later 5-5. Bij Aeolus was men in de beginfase zoekende naar openingen in de fysieke dekking van FHC. De ploeg was soms te gehaast en ietwat slordig aan de bal. Maar in de slotfase van die 1e helft wist de ploeg uit Wildervank via de hoeken en de cirkel meerdere keren een bres te slaan in de Friese defensie. Daar stond echter tegenover dat de thuisploeg zijn defensieve taken niet altijd op orde had, ondanks enkele prima stops van keepster Anita Bult. Juist dat aspect bracht de formatie uit Stiens halverwege het treffen een licht voordeel hetgeen zich vertaalde in een stand van 9-10 bij rust.

In de 2e helft leek men bij Aeolus de zaken beter op orde te hebben. De Wildervanksters werden met een ander defensief concept het veld weer ingestuurd en zagen hiermee kans om op meerdere momenten het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Dat leidde tot een 14-13 voorsprong in de 40e minuut, en even later wist men het verschil zelfs op te voeren naar drie (16-13). Maar liefst negen speelsters hadden bij Aeolus een aandeel in de doelpunten die nu vooral uit de opbouwlijn en de cirkel vandaan kwamen. Dat het daarmee nog niet beslist was werd duidelijk in de 50e minuut. FHC wist het momentum weer hun kant op te krijgen en zo stond het tien minuten voor het einde 16-17. Aeolus vocht voor wat het waard was, maar incasseerde uiteindelijk een ietwat zure 20-22 nederlaag. Komende zondag staat Aeolus de uitwedstrijd tegen Borger te wachten. Gezien de zeer kleine verschillen op de ranglijst tussen de nummers 5 en 11, beloofd ook dat weer een spannend duel te worden.