Handbalsters Aeolus onderuit bij HVC

DSC_8809.JPG
Foto's René Zuidema

Het fraaie nieuwe sportcomplex de Klabbe in Emmercompascuüm vormde het decor voor het treffen tussen het thuisspelende HVC en de bezoekers uit Wildervank. Na een een ruststand van 17-6 ging de thuisploeg terecht, middels een uitslag van 33-18, met beide punten aan de haal.

DSC_8813.JPG

Aeolus kende een uiterst stroeve start van dit duel en kwam vanaf het 1e fluitsignaal geen moment in die 1e helft lekker in het ritme. De gevolgen bleven niet uit want de Drentse formatie nam im dat eerste bedrijf al vroegtijdig een beslissende voorsprong van 12-3 in de 20e minuut. Bij de gasten uit Wildervank ontbrak het aan agressie en overtuiging. En dat zowel in de aanval als in de dekking. Van de wedstrijdmentaliteit die de de ploeg met grote regelmaat aan de dag weet te leggen viel weinig te bespeuren. HVC profiteerde optimaal en positioneerde zich via de hoeken en de opbouw meerdere keren vrij voor Aeolus goalie Anita Bult. Halverwege stond het dan ook 17-6 en was het duel eigenlijk wel gespeeld.

DSC_8812.JPG

Maar in de 2e helft richtte Aeolus zich op. Het liet bij vlagen zien dat men het afgelopen seizoen niet zomaar was gepromoveerd. Via de hoeken, cirkel en de opbouw wisten de Wildervanksters regelmatig prima door te komen, en in defensief opzicht liet men zich plotseling veel meer gelden. Dat leidde tot een min of meer gelijkwaardig opgaande 2e helft waarin beide ploegen het publiek prima wisten te vermaken. Tevreden constateerde men op de bank bij Aeolus dat maar liefst 8 speelsters op meerdere posities een aandeel hadden in de doelpunten, en dat het aantal treffers in dat 2e bedrijf ook 2x hoger uitviel dan in de eerste 30 minuten. Het onderlinge verschil had zelfs nog kleiner kunnen zijn als het vizier bij de gasten wat vaker op scherp had gestaan bij de afronding. Via tussenstanden van 23-9 en 28-13 klonk het eindsignaal bij een stand van 33-18. In die 2e helft waren dan ook voldoende aanknopingspunten te vinden waarmee men bij Aeolus, in aanloop naar komende zondag thuis tegen FHC, aan de slag kan.