Nieuws

Dag van de Rechten van de Mens
De Verbeelde WerkelijkheidDag van de Rechten van de Mens in Verdana.png

Voor de viering van de Dag van de Rechten van de Mens wordt door Soroptimistclub De Veenkoloniën een zeer bijzondere en unieke lezing verzorgd.

Drs. Marc Roth neemt je mee in een interactieve lezing over het ‘meest gesloten’ en onbekendste land ter wereld: Noord-Korea.

Hij zal een inkijkje geven in het leven van de gewone mensen in Noord-Korea, wat zijn hun rechten en mogelijkheden in dit land, waar velen een mening over hebben, maar nog zelden echt hebben gezien. Want wat is waar en wat is de waarheid als we praten over Noord-Korea en is de werkelijkheid die wij daarover te zien krijgen, überhaupt wel waar?  En uiteraard zouden ze de Soroptimisten niet zijn als in deze lezing niet extra aandacht wordt besteed aan de positie van vrouwen in Noord-Korea en hun rechten en mogelijkheden.

De lezing wordt verrijkt door afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal, dat nog maar weinig mensen hebben gezien, onder andere zal een mooie collectie aan Noord-Koreaanse kunst worden getoond en eveneens worden besproken in de lezing. Voor de lezing is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een heerlijk buffet met natuurlijk ook (Noord-)Koreaanse hapjes, waarbij het al mogelijk zal zijn om tentoongestelde kunst uit Noord-Korea te bewonderen.

Alle opbrengsten van deze avond gaan naar ons goede doel;
HELP VROUWEN (OP)BOUWEN; de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië in samenwerking met onze ‘zusters’ van de Unie van Soroptimisten in Turkije. Introducees zijn welkom!

Datum: Vrijdag 8 december 2023
Aanvang buffet: 18.00 u Aanvang lezing 19.30 tot 21.30 u
Kosten buffet & lezing: €40,- pp., alleen lezing: €15,- pp.

Plaats: Jonkherenzaal in het Theater vanBerensteyn, Museumplein 5a, Veendam.

Inschrijving middels overmaken bedrag op bankrekening
NL 92 RABO 0358 6597 79,  t.n.v. Soroptimist Int. Club Stadskanaal,
o.v.v. Lezing Rechten van de Mens.