Aeolus herstelt zich van zeperd bij Hurry Up

DSC_8795.JPG
Foto's René Zuidema

Na de enorme domper van het vorige duel zagen de handbaldames van Aeolus kans om zich de afgelopen week weer op te richten. In de thuiswedstrijd tegen SVBO spoelde de formatie uit Wildervank de kater weg met een afgetekende 26-16 overwinning.

20231119-DSC_8788.JPG

De thuisploeg had vanaf het 1e fluitsignaal het initiatief en scoorde binnen een paar minuten 4x alvorens de gasten uit Emmen iets terug wisten te doen. Zo stond het na tien minuten 5-2 en hadden de Wildervanksters in de 20e minuut bij 10-6 een marge opgebouwd van vier treffers. Bij Aeolus stond Anita Bult als stand-in onder de lat omdat beide keepsters Anne Pater ( al enkele maanden aan de kant met een kwetsuur aan de knie) en Moniek Hadders geblesseerd toe dienden te kijken. Bult wist, op de voor haar kenmerkende wijze, meerdere doelpogingen onschadelijk te maken, waaronder een gestopte strafworp. Daarmee eiste ze een belangrijke rol op in dit treffen. Daarnaast wisselde de Wildervankster formatie sterke momenten in de dekking af met mindere fases. En vooral dat aspect droeg bij aan een gelijk opgaand score verloop in de laatste tien minuten van de 1e helft waarin beide opponenten 4x succesvol waren in de afronding. SVBO kwam een aantal keren goed door via de hoeken, was daarin ook trefzeker, maar moest in de eigen dekking meerdere malen stevig doorpakken. Dat leidde af en toe tot toegekende strafworpen voor de thuisploeg die daar dankbaar gebruil van maakte. Bij het rustsignaal prijkte er een tussenstand van 16-10 op het scorebord.

DSC_8788.JPG

Bij Aeolus werd in de pauze gewezen op de wisselvalligheid in de dekking en het gebrek aan continue agressie bij de defensieve taken. De ploeg pikte het signaal prima op en stond in het 2e bedrijf nog maar zes treffers toe. SVBO speelde voor wat het waard was maar kon tussen de 40e en 60e minuten slechts 2x een bres slaan in de verdedigingsmuur van de thuisploeg. Daar leek het aanvankelijk niet op uit te draaien want het spelbeeld van de laatste tien minuten in de 1e helft, waarin beide formaties gelijkop gingen, herhaalde zich in de beginfase van het 2e halfuur. Maar bij Aeolus voerde men de defensieve taken een stuk beter uit dan in het 1e bedrijf. Daarnaast nam de opbouw i.c.m. de cirkelspeelsters Kimberley van der Laan en Annelie Ruiters de ploeg aanvallend op sleeptouw. Op de rechterhoek speelde de jonge Kimberley Smits eveneens een prima partij want drie treffers kwamen van haar hand. De Wildervanksters speelden vol overtuiging en haalden, via een tussenstand van 23-15, de eindstreep met 26-16. Met die overwinning verzekerde de debutant zich in ieder geval nog een week lang van de 5e plek op de ranglijst.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 9x, Hedy Oostenbrink 6x, Elsa Brouwer 3x, Kimberley Smits 3x, Laura Ruiters 2x, Kimberley van der Laan 2x, Leona Hut 1x.