Overslaan en naar de inhoud gaan

D66-kopstukken komen naar Veendam

Door op maandag, 13 november, 2023 - 12:50

foto Wieke en Hans.jpg

Deze week komen demissionair staatssecretaris voor mijnbouw Hans Vijlbrief en Tweede Kamerlid Wieke Paulusma (nummers 3 en 7 op de lijst voor D66 voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 22 november a.s.) naar Veendam.

Op 16 november komt de in Emmen geboren en in Groningen woonachtige Wieke Paulusma op bezoek. Zij gaat in gesprek over de zorg, zowel landelijk als lokaal. Wieke speelde een belangrijke rol bij het openblijven van het hartcentrum van het UMCG en boekte successen op het gebied van bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker en borstkanker. Tijdens het bezoek zal Wieke Paulusma uiteenzetten hoe D66 denkt dat in het hele land de beste zorg geboden en georganiseerd kan worden en wat dat betekent voor onze regio. Ook zal ze ingaan op de toekomst van de thuiszorg en welke ideeën zij en haar partij daarover hebben. Aansluitend op haar betoog is er alle tijd om vragen te stellen en nader in gesprek te gaan. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in cultuurcentrum VanBeresteyn te Veendam.

Ook Hans Vijlbrief brengt een bezoek aan Veendam, op 17 november. Hans Vijlbrief heeft vanuit het kabinet hard gewerkt aan het beëindigen van de gaswinning en het bijbehorende schadeherstel in Groningen. Hij spendeerde veel tijd in de provincie en ontving veel lof voor zijn bestuursstijl. In zijn tijd als staatssecretaris heeft hij gemerkt hoe erg het vertrouwen in de overheid is geschaad. Daarom is Vijlbrief kandidaat-Kamerlid; om vanuit de Tweede Kamer te werken aan herstel van vertrouwen. Tijdens de campagne wil hij in gesprek met Groningers om te horen wat daarvoor nodig is. Hans Vijlbrief gaat in cultuurcentrum VanBeresteyn vanaf 17.00 uur in gesprek met mensen over wat nodig is voor herstel van vertrouwen in de overheid.

Iedereen is van harte welkom! Vooraf aanmelden is niet nodig, vrije toegang.