Handbalsters Aeolus kansloos onderuit
op ongelijk speelveld

DSC_8774.JPG
Foto's: René Zuidema

De handbaldames van Aeolus bleken al snel, uit bij titelkandidaat Hurry-Up, weinig inbreng te hebben. Na een ruststand van 26-7 bleek de thuisploeg met een eindstand van 51-12 veel te sterk voor de gasten uit Wildervank. Een dergelijk grote uitslag komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen.

In sporthal De Eendracht in Zwartemeer is het toegestaan om met hars te spelen. Iets wat in de meeste sporthallen uit den boze is, en dat betreft ook de Wildervanckhal. De thuisploeg had hiermee op voorhand al een groot voordeel want de meeste ploegen die op bezoek komen hebben in de eigen hal niet de mogelijkheid om daarop te kunnen trainen. En dat verschil werd vanaf het 1e fluitsignaal pijnlijk duidelijk. Aeolus worstelde de gehele wedstrijd met de plakkerige bal en was nauwelijks in staat om een fatsoenlijk pass naar een medespeler af te leveren. De gevolgen bleven niet uit omdat het talrijke balverlies bij de gasten continue een snelle tegenaanval van de thuisploeg.inleidde. Zo stond het na tien minuten al 8-3 en was dat verschil van vijf treffers bij rust al opgelopen  tot 19 (26-7). Danique de Groot en Daniëlla Zuidema deden aanvallend nog wel iets terug, maar door het harsgebruik ontstond er een ongelijk speelveld waarbij hier en daar zelfs het woord wedstrijdvervalsing te horen viel.

DSC_8769.JPG

Dat neemt echter niet weg dat Hurry-Up halverwege terecht op voorsprong stond. De thuisformatie koppelde een hoge handelingssnelheid aan trefzeker afronden, en was daarmee beduidend sterker dan Aeolus.

Dat had in de 2e helft alleen nog maar het doel om zonder blessures van het veld te komen, maar ook dat bleek niet haalbaar. Halverwege de 2e helft viel keepster Moniek Hadders (die tot dat moment nog een paar prima stops had afgeleverd) uit met een knieblessure. Kimberley van der Laan verruilde de cirkel voor het doel en deed dat niet onverdienstelijk. Maar ook zij wist niet te voorkomen dat het verschil steeds verder op begon te lopen. Desondanks hadden de Wildervanksters nog een paar mooie momenten in petto. Zo werden Kimberley van der Laan en Laura Hofstede fraai in stelling gebracht, wat ook beide keren een doelpunt opleverde. Dat was uiteraard bij lange na niet voldoende om er een wedstrijd van te maken. Bij Aeolus ging de blik in de rust al op de volgende wedstrijd thuis tegen SVBO en zag dit duel gelaten eindigen in 51-12.

DSC_8782.JPG

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 5x, Danique de Groot 2x, Kimberley van der Laan 2x, Elsa Brouwer 1x, Kimberley Smits 1x, Laura Hofstede 1x.