6 nk medailles Judo 53 graden Noord

Tijdens het NK senioren in Almere stonden de Groningse judoka's sterk op de mat. Maar liefst 6 judoka's wisten een NK medaille te behalen. Met ook nog eens 5 judoka's die de wedstrijd om het brons verloren had de oost Groningse judoschool maar liefst 11 judoka's bij de beste 5.

Trainer Marcel Joling geeft aan dat we de laatste jaren erg hard hebben gewerkt om op dit niveau te komen. Dit zie je nu ook terug in de breedte van deze groep.

Thom Hensens wist in de klasse -73 kilogram met 3 fraai gewonnen wedstrijden de finale te bereiken. Hierin verloor hij van de sterke Thijssen uit Nijmegen. Na zijn 3e plaats van vorig jaar nu dus een stapje hoger naar plaats 2.

Eveneens een treetje hoger dan vorig jaar was er voor Milou Hendriks. Zij won driemaal met een vol punt. In de finale draaide zij een sterke wedstrijd die zij helaas net niet wist te winnen. Brons was er voor Lars van Oostrum, de kersverse Europees kampioen junioren, wist ook bij de senioren een medaille te behalen. Brons in de klasse -90 kg. Clubgenoot Berber Ludema verloor haar halve finale na een marathonpartij van 20 minuten. Heel knap wist zij goed te herstellen en brons te veroveren. De laatste bronzen plak behaalde Rico Harder. Met een prachtige ippon besliste hij de wedstrijd.

Elise Rustige, Marin Visser, Sarah Hector, Fleur Douwes en Hessel Nicolai kwamen tot de strijd om het brons maar konden deze helaas niet in winst omzetten en werden 5e.