Sport

Handbalsters Aeolus in extremis langs V&S

DSC_8759.JPG

Het bleef tot aan de slot seconden spannend en dus nagelbijten voor het thuispubliek. Dat kreeg een uiterst vermakelijk duel voorgeschoteld en zag, na een ruststand van 11-9, de Wildervankster formatie in de laatste 30 seconden de overwinning binnenhalen met een eindstand van 19-18.

Vooraf was ingeschat dat beide ploegen weleens weinig voor elkaar onder zouden kunnen doen en dat bleek in dit treffen ook te kloppen. De bezoekers uit Groningen legden in de aanval de nadruk op de 2e lijn en het inspelen van de cirkelloper. Bij Aeolus wist men die lijnen aanvankelijk niet altijd af te stoppen en de gasten wisten hier meerdere keren van te profiteren. Maar ook de thuisploeg liet zich in offensief opzicht meer dan eens prima gelden. Logisch gevolg van dit spelbeeld was dan ook, dat beide ploegen in die 1e helft gelijk opgingen met de bezoeksters, via 2-3 en 6-7, nipt aan de goede kant van de score. Maar in de laatste tien minuten voor rust wist Aeolus 5x de aanval succesvol af te ronden en haalde daarmee een tussenstand van 11-9.

DSC_8758.JPG

Dat kleine verschil wist de thuisploeg tot halverwege de 2e helft in stand te houden. Beide ploegen gaven geen duimbreed toe, maar in de 50e minuut kwamen de bezoeksters bij een stand van 16-16 voor het eerst weer op gelijke hoogte. Iedereen kon zich nu op gaan maken voor een spannende apotheose van dit duel. Beide ploegen hielden elkaar tot in de laatste minuut, en tot 18-18, in evenwicht. Tot aan het moment dat Aeolus met minder dan 30 seconden nog te gaan hun laatste aanval succesvol af wist te ronden. Voor V&S bleken de overgebleven seconden niet toereikend om alsnog een punt in de wacht te slepen waarna het thuispubliek juichend het laatste fluitsignaal in ontvangst nam. Met deze overwinning bezet de promovendus na vier wedstrijden een keurige 5e plaats op de ranglijst, maar heeft het volgende week met een uitwedstrijd bij titelkandidaat Hurry-Up een tegenstander van totaal ander kaliber op het menu staan.