Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurappartementen aan het Lloyds Terras krijgt vorm

Door op dinsdag, 31 oktober, 2023 - 08:24

20231031_01-BW.JPG

Door Bert Woltjes

In samenwerking met Rottinghuis bouwt Acantus 50 nieuwe huurappartementen aan het Lloyds Terras in Veendam. Het gaat om energiezuinige sociale huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De appartementen worden gasloos en krijgen een warmtepomp. Het complex is ontworpen door VMEZ Architecten en wordt bijna-energieneutraal (BENG).

20231031_1-BW.JPG

Het appartementencomplex krijgt een ruime binnenplaats en een park met voldoende parkeerplekken. Het gebouw komt op een mooie locatie vlakbij het centrum van Veendam. Op loopafstand van de supermarkt en het station. Anita Tijsma, bestuurder van Acantus: In Veendam is een grote vraag naar woningen dichtbij voorzieningen. Met de bouw van deze appartementen kunnen we 50 huishoudens van een comfortabele woning voorzien op een centrale plek in Veendam.

20231031_2-BW.JPG

De verhuurbrochure met daarin meer informatie over de woningen is nog in ontwikkeling. Zodra deze klaar is publiceert men de brochure op de website van Acantus. Hierin staat ook meer informatie over de huurprijzen en toewijzing van de appartementen. 

20231031_3-BW.JPG

Acantus is een woningcorporatie met een woningbezit van ongeveer 13.000 huurwoningen in Noordoost- en Oost-Groningen. Met zo'n 170 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Vastgoedsturing & Bedrijfsvoering, Vastgoed en Wonen, werkt men hard aan alles wat met wonen in onze wijken, dorpen, buurten en straten te maken heeft.