Handbalsters Aeolus fors onderuit bij SVWW

De handbaldames van Aeolus speelden in de 3e competitieronde uit bij SVWW. De thuisploeg had tot dat moment de voorgaande drie duels gewonnen, dus de ploeg uit Wildervank was gewaarschuwd. Op een 1e helft, waarin Aeolus nog aardig bij wist te blijven, volgde een 2e helft waarin er voor de gasten weinig eer te behalen viel.

Daar zag het aanvankelijk echter niet naar uit. De thuisploeg had wel meer het initiatief maar zag desondanks geen kans om Aeolus op grotere afstand te zetten. Zo stond het na tien minuten 4-4 en waren doelpunten in de fase daarna schaars (5-4). De ploeg uit Wildervank crëeerde wel kansen maar gaf dat geen succesvol vervolg door matig afronden.Vlak voor het rustsignaal wist de Drentse formatie een klein gaatje te slaan en zo stond het halverwege 9-6 in het voordeel van SVWW.

Ook in het begin van het 2e bedrijf bleven de gasten aardig in de buurt van de koploper. Maar vanaf de 40e minuut, bij een stand van 11-7, ging het bij Aeolus snel bergafwaarts. De afronding bleef een probleem, mede ook door de fysiek sterkere tegenstander, en in de dekking waren er teveel momenten waarin het bij Aeolus ontbrak aan scherpte en agressie. De gevolgen bleven niet uit want in de 50e minuut stond het plotseling 18-9 en was het duel wel gespeeld. Bij het eindsignaal gaf het scorebord een eindstand van 21-9 en daarmee werd duidelijk dat er voor Aeolus werk aan de winkel is voor het treffen komende zondag thuis tegen V&S.

Doelpunten Aeolus; Hedy Oostenbrink 3x, Daniëlla Zuidema 2x, Elsa Brouwer 2x, Irene Mik 1x, Zoë van Dijk 1x.