Overslaan en naar de inhoud gaan

RT-praktijk de Vlieger viert 15-jarig bestaan!

Door op vrijdag, 27 oktober, 2023 - 15:34

Praktijk.jpg

De praktijk voor Remedial Teaching ‘de Vlieger’ in Veendam bestaat 15 jaar!
Uit de hele regio Oost-Groningen komen kinderen in de basisschoolleeftijd naar Gea Mollema van RT-praktijk ‘De Vlieger’ voor individuele begeleiding. Dat gebeurt dan op het gebied van begrijpend- en technisch lezen, dyslexie en dyscalculie, rekenen, spelling, werkhouding en faalangst. 

Gea Mollema: “het is altijd mooi om te zien dat leerlingen met plezier naar de praktijk komen, vooruitgaan en vaak beter presteren op school. Ouders van kinderen die begeleiding hebben gehad zien dat terug in cijfers én in een groeiend zelfvertrouwen. Omdat er sprake is van individuele begeleiding wordt dit altijd als maatwerk afgestemd op de mogelijkheden van het kind. Daarbij wordt samengewerkt met ouders en school zodat de begeleiding zo goed mogelijk aansluit bij de schoolsituatie”.  
 
Gea Mollema zelf is dyslexie-specialist, kindercoach, remedial teacher en heeft ruim 25 jaar ervaring in het basis- en speciaal onderwijs. En nu dus ook 15 ervaring vanuit haar praktijk. “Maar ik denk nog lang niet aan pensioen”, zegt Gea Mollema. “Er zijn nog veel kinderen met achterstanden in Oost-Groningen die ik graag individueel of op school zou willen begeleiden om hun meer kansen te geven in het leven”. Zowel ouders als scholen kunnen haar hiervoor benaderen.