Overslaan en naar de inhoud gaan

Rabobank schenkt kunstwerken aan
Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn

Door op vrijdag, 20 oktober, 2023 - 13:20

Foto Kunst Rabobank.jpg

Jos Kraan, directeur van Cultuurcentrum vanBeresteyn, heeft een bijzondere schenking ontvangen van de Rabobank. Angelina Kuik, Verzekeringsadviseur bij Rabobank heeft aan Jos Kraan vijf schilderijen overhandigd afkomstig uit de kunstcollectie van de bank.

Rabobank heeft in haar 125-jarig bestaan een aanzienlijke kunstcollectie opgebouwd. Met het oog op veranderende behoeften en ruimtebeperkingen heeft Rabobank besloten om een deel van deze kunstwerken te schenken aan openbare instellingen. Ook wordt een deel ervan in bruikleen gegeven of geveild.

Angelina Kuik uitte haar genoegen over de mogelijkheid om deze kunstwerken aan het Cultuurcentrum te overhandigen. Ze benadrukte het belang van het delen van kunst en cultuur met een breder publiek en hoopt dat deze kunstwerken inspiratie brengen aan de bezoekers van het Cultuurcentrum.

De overhandiging van deze kunstwerken markeert ook de goede samenwerking tussen de Rabobank en het Cultuurcentrum. Kraan: “De schilderijen zijn zeer welkom en krijgen een mooie plek in ons gebouw. We hangen ze op in de vergaderruimtes, zodat vergaderen nooit meer saai is.”