Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Korthuis-Norder 60 jaar getrouwd

Door op donderdag, 12 oktober, 2023 - 11:50

3C4A4535.JPG

Door Bert Woltjes

Op woensdag 11 oktober was het echtpaar Lammert (84) en Rennie-Korthuis-Norder (81) 60 jaar getrouwd. Burgemeester Sandra Korthuis (Geen familie) feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Veendam op hun huisadres in Ommelanderwijk. Ze nam een grote bos bloemen mee en een ingelijste uittreksel uit het huwelijksregister. 

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet tijdens het welbekende “Rondje Kerkstraat” in Veendam. Na 4 jaar verkering trad het echtpaar in het huwelijk op het gemeentehuis in Wildervank.

3C4A4530.JPG

Lammert Korthuis is geboren in Finsterwolde, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Veendam Rennie Korthuis-Norder is een geboren Wildervankster. Na hun huwelijk ging men wonen in Bareveld om later te verhuizen naar Ommelanderwijk, waar men nu inmiddels al meer dan 56 jaar woont.

Lammert werkte 40 jaar lang bij Jonker transport in Veendam, eerst als bijrijder, maar later als heftruckchauffeur o.a. in de “Jonkerloods”. Rennie werkte eerst bij Wortmann in Wildervank en later als schoonmaakster bij de Amro bank in Veendam. Een hobby van Lammerts was vissen en voetbal. Hij voetbalde onder anderen bij Muntendam en Bareveld. Rennie is vrijwilligster bij de kaartclub in Ommelanderwijk en puzzelt en leest veel.

3C4A4533.JPG

Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter, 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.