Overslaan en naar de inhoud gaan

Mozaïeken onthuld bij Dorpshuis Bijleveld in Wildervank

Door op zondag, 8 oktober, 2023 - 18:55

20231008-01.jpg
Foto's gemeente Veendam

Zaterdag  werden bij Dorpshuis Bijleveld in Wildervank vier prachtige mozaïeken onthuld.  De feestelijke onthulling werd gedaan door Wethouder Annelies Kleve en de voorzitter van dorpshuis Bijleveld, Kasper Roossien.

De vier mozaïeken zijn afkomstig van de voormalig Zuiderschool in Wildervank en stellen de verschillende facetten van het onderwijs voor. De gemeente Veendam heeft de mozaïeken ter beschikking gesteld aan het dorpshuis. Wethouder Annelies Kleve: ”We zijn erg blij dat de mozaïeken zijn behouden en in Wildervank een nieuwe bestemming hebben gekregen. De cirkel is rond.”

20231008-03.jpg

Maker van de kunstwerken is de Groninger kunstenaar Anno Smith. Er zijn veel scholen, flats en kantoorgebouwen waar u werk van zijn hand kunt tegenkomen. Het dorpshuisbestuur heeft met toewijding gezorgd voor de restauratie van de historische kunstwerken. Het bestuur is blij dat de mozaïeken na weer terug zijn in Wildervank. “Kinderen die destijds op de Zuiderschool zaten, zijn nu senioren die onze activiteiten in ons dorpshuis bezoeken. Wij als bestuur zijn trots dat de mozaïeken er weer zijn".