Overslaan en naar de inhoud gaan

Nightbirds Jan Brongers te gast bij RTV-1 Piratencafé

Door op vrijdag, 6 oktober, 2023 - 14:54

20231005_215050-2.jpg

Zondag 8 oktober tussen 19:00 en 20:00 uur verwelkomen de dj’s van het radioprogramma RTV-1 Piratencafé de Veendammer Jan Brongers. Jan Brongers is niemand minder dan de voormalige drummer/zanger van zowel Siska en de Nightbirds als Linda en de Nightbirds.

Terugblikkend op de muzikale geschiedenis herinnert u zich wellicht dat in 1976 Siska en de Nightbirds de legendarische plaat ‘In al m'n mooie dromen’ uitbrachten, die tot op de dag van vandaag een iconisch stukje muziekgeschiedenis vertegenwoordigt. In 1978 vervolgden ze hun succes met het eveneens beroemde nummer ‘Hé kom met me mee’ met frontvrouw Linda.

Jan Brongers heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan deze prachtige muziek en zal tijdens het programma in gesprek gaan over zijn ervaringen, herinneringen en natuurlijk zijn passie voor muziek. Dit belooft een boeiende en nostalgische uitzending te worden voor zowel fans van het eerste uur als nieuwe generaties muziekliefhebbers.

RTV-1 Piratencafé is een nostalgisch radioprogramma dat zich richt op piratenmuziek van zowel vroeger als nu. Het programma brengt luisteraars oude piratenhits en introduceert hen ook aan hedendaagse piratenmuziek. Regelmatig verwelkomt het programma gasten in de uitzending, waaronder artiesten en etherpiraten, die hun verhalen en muziek delen. Iedere zondag kunnen luisteraars genieten van dit programma, uitgezonden op RTV-1 tussen 19:00 en 20:00 uur. Het programma brengt de energie en passie van piratenzenders tot leven en biedt een unieke mix van oude en nieuwe piratenmuziek, evenals boeiende gesprekken met gasten uit de muziekwereld."