Overslaan en naar de inhoud gaan

Cheque van Ronde Tafel 47 voor TechforFun

Door op vrijdag, 6 oktober, 2023 - 11:32

_MG_5273.jpg

Vrijdagochtend reikten vier leden van de Ronde Tafel 47 een cheque van 2547,- euro uit aan het techniekproject TechforFun. De opbrengst van de cheque is onder meer bestemd voor de aanschaf van materialen voor de technieklessen. Taco Koudstaal neemt, als lid van de stuurgroep, nam Winkler Prins de cheque in ontvangst.

_MG_5263.jpg

TechforFun
TechforFun is een techniekproject voor het basisonderwijs. Kinderen uit Veendam en omgeving worden zo enthousiast gemaakt voor een toekomst in de techniek. Viermaal per jaar komen leerlingen uit groep 6 tot en met groep 8 naar het technieklokaal op Winkler Prins om een werkstuk te maken. Dit kan van hout, aluminium of met stroom zijn. Ze leren de basistechnieken aan en maken kennis met vernieuwende technieken, zoals het maken van een windmolen. Hierbij worden ze begeleid door vrijwilligers, veelal met een technische- of onderwijskundige achtergrond.

_MG_5276.jpg

Samenwerking met het regionale bedrijfsleven.
Het bedrijfsleven staat te springen om technische mensen. Met TechforFun willen de samenwerkende partners kinderen interesseren voor techniek, zodat ze op de middelbare school sneller voor een technisch profiel kiezen en doorstromen naar een technische vervolgopleiding.