Nieuws

Met magnesium verrijkte kaas Veendammer gelanceerdWhatsApp Image 2023-10-02 at 11.43.58.jpeg
Foto Brenda van de Wal

Zaterdag 30 september lanceerde magnesiumproducent Nedmag uit Veendam samen met Kaasboer Slob uit Giessenburg een innovatieve kaas: Veendammer. Deze gezonde kaas, verrijkt met magnesium en verlaagd in zout, werd gepresenteerd tijdens de open dag van Nedmag als eerste product in de lijn Pure Health & Earth. De naam Veendammer verwijst naar de oorsprong van het extreem zuivere magnesiumzout, uit de oeroude Zechstein zee die op ongeveer een diepte van 1600 meter in de grond onder Veendam ligt. 

Tijdens de open dag van magnesiumproducent Nedmag op zaterdag 30 september is onder het nieuwe merk Pure Health & Earth de kaas “Veendammer” gelanceerd. Veendammer is een volvette 50+ kaas verrijkt met magnesium. De kaas is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen kaasboer Slob uit Giessenburg en Nedmag. 

_MG_5235.jpg

Wat de Veendammer uniek maakt is dat in de receptuur natrium voor een deel is vervangen door magnesiumzout. Wie Veendammer kaas eet in plaats van gewone kaas, reduceert de inname van natrium, dat bij hoge inname schadelijk kan zijn voor met name hart en nieren. 

Magnesium heeft daarentegen een positief  effect op de gezondheid van het menselijk lichaam. Zo draagt magnesium onder andere bij aan het behoud van sterke boten en sterke spieren. De kaas bevat 120mg magnesium per 100 gram kaas wat bijdraagt aan 32% van de geadviseerde dagelijkse inname aan magnesium. 

De kaas is verkrijgbaar in de winkel van kaasboer Slob in Giessenburg en bij Zechsal in Veendam. Ook kan de kaas online worden besteld via de webshop van Zechsal. 

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam