Handbalsters Aeolus onderuit tegen hvz Vivendi

De handbaldames van Aeolus zagen hun 1e competitie optreden in de 1e klasse in het water vallen. Alle goede bedoelingen ten spijt incasseerde de formatie uit Wildervank tegen een goed en solide spelend hvz Vivendi een terechte 17-30 nederlaag.

De thuisploeg wist aanvankelijk tot 6-9 in de 20e minuut nog enigszins in het spoor van de ploeg uit Oosterhesselen te blijven, maar vanaf dat moment wisten de Drentse gasten het verschil binnen de lijnen ook uit te drukken op het scorebord. De tegenstander was duidelijk een maatje te groot, waarbij de verschillen vooral naar voren kwam op het fysieke vlak en de handelingssnelheid. Daarentegen zat het met de wedstrijdmentaliteit en de inzet aan Aeolus zijde wel goed. De thuisploeg liet in het offensief een handvol fraaie treffers optekenen, maar was regelmatig niet bij machte om de fysiek sterkere opponent in de dekking van zich af te houden.
Aanvallend oogde de Oost-Groninger equipe te statisch en daar wist Vivendi wel raad mee. Dat het duel, geleid door de prima fluitende Henk Venema, halverwege een ruststand kende van 10-16, was dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Dat verschil van zes treffers wist Aeolus tot de 40e minuut in stand te houden (13-19), mede ook door een aantal prima reddingen van keepster Moniek Hadders. Maar in de tien minuten  die daarop volgden ging er aan de kant van de thuisploeg teveel mis. Slordig balverlies in de passing, matig afronden, gemiste strafworpen,en te gehaast de aanvallen willen afronden, bracht de gasten weer in de flow van de snelle omschakeling. In die periode wist Aeolus slechts 1x succesvol te zijn en incasseerde het aan de andere kant maar liefst zeven tegentreffers. Zo stond het tien minuten voor het eindsignaal plotseling 14-26. Het pleit echter voor de Wildervanksters dat men zich toch nog wist op te richten waardoor het eindsignaal klonk bij 17-30. Een duidelijke wake up call voor de promovendus waarin de grote verschillen tussen 1e en 2e klasse prominent in beeld werden gebracht.

Komende vrijdagavond om 19:15 mag Aeolus wederom in de eigen Wildervanckhal laten zien welke lessen men hieruit meeneemt als het in de 2e competieronde aantreedt tegen HVE2000.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 6x, Elsa Brouwer 4x, Kimberley Smits 2x, Margo Beer, Kimberley v.d. Laan, Leona Hut, Irene Mik en Laura Hofstede ieder 1x.