Regio

Salonorkest Las Niñas y Compadres viert 20-jarig jubileumlasninasgroepsfoto.jpg

Het Salonorkest Las Niñas y Compadres bestaat dit jaar 20 jaar en viert op 15 oktober haar jubileum met een feestelijk concert in de kerk te Nieuw Beerta. 

Ali Wierth, vioollerares uit Oude Pekela, startte in 2003 een orkestje met een aantal van haar leerlingen. Ze wilden spelen als het orkest van André Rieu, met de zwierige walsen en mooie jurken. Het repertoire breidde zich uit met Jiddische muziek en tango’s. En zo kwam het salonorkest aan haar naam: ‘Las Niñas’, wat Spaans is voor ‘de meiden’. 
De bezetting van Las Niñas groeide uit tot een volwaardig salonorkest, met verschillende strijkers, piano en houtblazers. Ook traden enkele heren toe tot het ensemble, vandaar de toevoeging ‘Y Compadres’, spaans voor ‘en vrienden’. 

Het orkest is trots op de samenwerking met Nomi de Ridder en Annechienus Pots. Beide hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de wereld van de operette en zijn als vaste zangers verbonden aan Las Niñas. Het zingen en spelen van een aantal liederen en duetten uit bekende operettes is dan ook vaste prik bij elk concert. 
Sinds 2016 staat Jelte Duister ‘op de bok’ als dirigent. Onder zijn invloed is het repertoire verder verbreed met toegankelijke licht klassieke werken. Het publiek stelt bij concerten de afwisseling en de variatie in muziekstijlen bijzonder op prijs.  

Het doel dat Las Niñas zich heeft gesteld is plezier hebben in het samen muziek maken. De musici vormen een hechte groep. Bij de repetities in De Kiepe te Nieuwe Pekela gaat het om het sociale aspect en de gezelligheid, maar wordt ook op een serieuze manier naar de concerten toegewerkt. Het salonorkest treedt regelmatig op in de noordelijke regio. 

Las Niñas y Compadres maakt op 15 oktober van haar jubileumconcert een feestje! Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: www.lasninas.nl 
 

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam