Nieuws

Bibliotheek Veendam organiseert leuke activiteiten
rondom de Kinderboekenweekminecraft-1784541_1280.jpg
Afbeelding van SkyeWeste

Om de Kinderboekenweek te vieren hebben we in de bibliotheek diverse leuke activiteiten. Alles is gratis toegankelijk, voor leden en niet-leden.

Minecraft kampioenschap op woensdag 4 oktober: 14.30 – 16.00 uur
Word jij dé Minecraft Kampioen van 2023?! Alle bouwopdrachten hebben een link met het thema van de 69e editie van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Kom op woensdag 4 oktober naar de bibliotheek en ontdek samen wat de challenge is. Of kijk thuis vanaf 14.00 uur online op het YouTube-kanaal van Bieblab: www.youtube.com/bieblab. Bouw mee en verover een plek in de provinciale finale op zaterdag 14 oktober.  

Minecraft meet-up op donderdag 5 oktober: 14.30 – 16.00 uur
Kom op donderdag 5 oktober naar de bibliotheek om samen met anderen te werken aan je challenge. Kun je inspiratie of hulp gebruiken, kom dan vooral langs!

Boeken vouwen op woensdag 11 oktober: 14.30 – 16.00 uur
We gaan mooie kunstwerken maken in de bibliotheek. Maak jij je huis ook meer een thuis met mooie boekkunst? Je gaat met oude boeken een mooi kunstwerk maken. In een boek kun je de bladzijden zodanig vouwen dat er een figuur ontstaat aan de voorkant. Dit noemen we boekkunst.

Theater Pannenkoek met de voorstelling ‘Treuzelkont’ op zaterdag 14 oktober: 10.30 – 11.30 uur 
Ella haalt 's avonds al haar treuzeltrucjes uit de kast om maar niet te hoeven slapen: knuffel kwijt, dorst, nog even spelen… “Mama, nog één boekje… Een liedje dan?” Zou haar moeder erin trappen? Waarom gaat ze niet rustig dromen over wat er morgen gaat gebeuren? (geschikt voor 2 tot 8 jaar). 
Minecraft + meet up

Meer inspiratie 
Boekentips voor kinderen zijn te vinden op biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek. Ook staan hier alle activiteiten die de Groningse bibliotheken organiseren tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. 

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam