Agenda

Twee topkoren uit Kiev in VeendamDatum: 
vrijdag 3 november 2023 19:30

 

20221028_193223.jpg
De koren uit Kiev tijdens het concert in de Grote Kerk te Veendam, oktober 2022.

Succesvolle reis van 2022 smaakt naar meer - jongenskoor en meisjeskoor opnieuw naar Veendam

Op vrijdagavond 3 november om 19.30 geven jongenskoor Dzvinochok en meisjeskoor Vognyk uit Kiev een concert in de Grote Kerk, J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam. 

De werkgroep die alles rond de komst van beide koren naar onze regio regelt, de werkgroep ‘Dzvinochok HS’, is ontzettend blij dat het koor ondanks de situatie in Oekraïne toch naar Nederland kan komen. Dzvinochok kwam al eerder naar ons land maar vanwege de oorlog kan nu alleen de jongste helft van het koor uitreizen: de oudere koorleden (tenoren en bassen) mogen het land niet uit of zijn in het leger opgenomen. De beperkingen gelden niet voor de vrouwelijke tegenhanger, dus komt meisjes- en jonge-vrouwenkoor Vognyk mee. 

Het koor bestaat dit keer uit 20 jongens (van ca. 10-16 jaar) en 20 meisjes en jonge vrouwen (van ca. 10 tot 25 jaar). Vorig jaar traden ze op door heel Nederland en ook waren ze te zien en te horen in het tv-programma Podium Klassiek van de NPO. Afgelopen zomer was het koor te gast op een 14-dagen durend wereldwijd korenfestival in Seoul (Korea). De Nederlandse concertreis van dit jaar doet eerst Leiden en Sint Nicolaasga aan, daarna komen ze naar onze provincie. 

Op vrijdagavond 3 november zijn beide koren te horen in de Grote Kerk te Veendam, aanvang 19.30. De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang. De baten van het concert komen volledig ten goede aan beide koren.

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam