Overslaan en naar de inhoud gaan

ProRail doet onderzoek
naar spoorwegovergang in Veendam

Door op maandag, 25 september, 2023 - 12:47

_MG_3089.jpg

De spoorwegovergang voor voetgangers bij het OV punt Veendam mist al geruime tijd slagbomen. De eerste slagboom is al meer dan een jaar vermist en sinds enkele maanden is ook de tweede slagboom verdwenen.

Opvallend is dat de machinist op dit traject wel een waarschuwingsbord ziet met ‘Waarschuwing wegverkeer’ maar passerende fietsers of voetgangers geen waarschuwingsbord met ‘Let op trein’ of een Andreaskruis.

_MG_4176.jpg

Voor de veiligheid moet Museumspoorlijn STAR zelf zorg dragen dat tijdens het oversteken van een trein dit veilig gebeurt. De STAR zet daar één van haar vrijwilligers voor in die de spoorwegovergang bewaakt tijdens het passeren van de trein.

In juli was voor ProRail nog onduidelijk dat zij hier verantwoordelijk voor zijn. Na onderzoek blijkt dat ProRail verantwoordelijk is voor de spoorlijn tot aan de Molenstreek. De spoorbrug aan de Molenstreek is van de gemeente Veendam en na de spoorbrug is de STAR verantwoordelijk. .

_MG_3104.jpg

Nu dit duidelijk is laat ProRail er een deskundige naar kijken wat de optimale oplossing is want onbewaakte spoorwegovergangen is niet meer wenselijk in Nederland.