Overslaan en naar de inhoud gaan

Aeolus sluit voorbereiding succesvol af
met winst op eigen toernooi

Door op maandag, 25 september, 2023 - 12:22

_DSC0927.jpg
Fotograaf inderoosfotografie

Het was de laatste testcase voor alle deelnemende ploegen voordat aankomend weekend de handbalcompetitie van start gaat. En dat viel op de 2e editie van het 'in memoriam toernooi' in de Wildervanckhal duidelijk te merken. Alle deelnemers gingen er volledig voor, en daarbij stonden respect en sportiviteit voorop.

De handbalformatie uit Wildervank ontving thuis de damesploegen van Blue Stars, Borger, FHC en HVC. Behoudens het Winschoter Blue Stars, dat uitkomt in de 2e klasse, zijn de andere deelnemers tegenstanders die Aeolus in de 1e klasse gaat treffen in het komende seizoen. Na deelname aan eerdere toernooien, bij het Friese FHC en Kwiek uit Hoogeveen, liet Aeolus ook op het eigen toernooi weer voldoende progressie zien. Prettige constatering voor de thuisformatie was dat opbouwster Daniƫlla Zuidema weer voorzichtig haar eerste meters wist te maken.

De wedstrijden stonden onder leiding van het duo Marcel Ruiters en Gerrie Benes. Beide scheidsrechters wisten alle wedstrijden in goede banen te leiden en werden na afloop door de organisatie met een fraai boeket bedankt voor hun bijdrage aan een geslaagde dag.

Het toernooi zelf kende een spannend verloop waarin de ploegen weinig voor elkaar onder deden. Zo was tot het laatste duel nog onduidelijk wie de eindzege voor zich op mocht eisen. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken kon de balans opgemaakt worden. Het organiserende Aeolus eiste de 1e plek voor zich op. Kort daarachter eindigden de ploegen van HVC, Borger, FHC en Blue Stars. De strijd om plek 3 werd daarbij nog een spannende aangelegenheid want Borger en de equipe uit Stiens eindigden in puntenaantal gelijk. Maar op basis van het doelsaldo ging Borger er met de 3e prijs vandoor. Het feit dat Blue Stars als laatste eindigde belette die ploeg niet om voor een klein stuntje te zorgen door het sterker geachte HVC op 8-8 te houden.

Tot speelster van het toernooi werd door de organisatie unaniem gekozen voor Dele Rademaker van HVC, zij mocht daarvoor een leuk presentje in ontvangst nemen.

Bij Aeolus werd duidelijk dat de speelsters, in de nieuwe samenstelling, steeds verder naar elkaar toegroeien en elkaar steeds makkelijker weten te vinden. Vanuit alle ploegen waren er geluiden dat het voor alle deelnemers een geslaagde en zinvolle dag was geweest. Een mooie opsteker voor de organisatie die aan het eind van de dag al liet weten dat de 2024 editie van het 'in memoriam toernooi' er beslist gaat komen.

Komende zondag om 11:30 zal uit moeten wijzen of de ontwikkeling van de Wildervankster formatie voldoende is om een succesvolle start te hebben in de 1e klasse. Aeolus ontvangt dan hvz Vivendi uit Oosterhesselen.