Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokémonkaarten kopen
in de nacht bij Top 1 Toys in Veendam

Door op vrijdag, 22 september, 2023 - 14:24

_MG_5038.jpg

Precies om twaalf uur vannacht gingen de deuren van Top 1 Toys in Veendam open voor de verkoop van de nieuwste set Pokémonkaarten.

Eigenaar Marcel de Weijs van Top 1 Toys opende vannacht om twaalf uur de deuren van zijn winkel. Hij had hiervoor een vergunning van de gemeente Veendam gekregen. Reden was dat nieuwste speciale set Pokémonkaarten: Scarlet en Violet 151 sinds middernacht te koop is in Nederland en dus ook bij Top 1 Toys in Veendam.

_MG_5062.jpg

Een kleine groep mensen maakte van de gelegenheid gebruik als eerste de kaarten te bemachtigen. Zij kwamen niet alleen uit Veendam, maar ook uit verder gelegen plaatsen. Marcel de Weijs had totaal geen verwachtingen, maar is tevreden over de opkomst. Hij trakteerde, in samenwerking met Café De Bank, de klanten op een bittergarnituur.

_MG_5074.jpg

Pokémonkaarten zijn kaarten van de tekenserie Pokémon die je kan verzamelen. Er bestaan meer dan 10.000 verschillende Pokémonkaarten. De kaarten koop je in speelgoedwinkels. Regelmatig komen er nieuwe kaarten uit. Rond 2005 was het een echte rage. Veel kinderen spaarden deze kaarten en op straat zag je regelmatig dat kinderen de kaarten met elkaar wilden ruilen. Verschillende wedstrijden werden er mee gespeeld. Vanaf 2015 begon de rage en werd het weer veel geruild. (Wikikids)