Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Dag bij de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam

Door op maandag, 18 september, 2023 - 17:11

IMG_1970.JPG

Tijdens de culturele week OET! in vanBeresteyn zet op zaterdag 23 september de MDT Veendam haar deuren open voor iedereen die wel eens een kijkje wil nemen in de leslokalen van de MDT. De open dag is onderdeel van het bredere cultuur festival Oet waar ook donderdag, vrijdag en zondag docenten en leerlingen van de MDT gratis optredens verzorgen.

Op zaterdagmiddag is er informatie over alle mogelijkheden die de Muziek-, Dans- en Theaterschool biedt. Bezoekers kunnen ervaren hoe het voelt om een saxofoon of gitaar vast te houden of hoe je een toon speelt op een trompet of ander blaasinstrument. De theaterdocent en de dansdocenten zijn aanwezig om te vertellen en te laten zien wat je kunt verwachten tijdens de lessen.

In de foyer zijn optredens van het barok ensemble, de rockband Tess and the Fellas en demo optredens van de dans en zang afdeling. Van de theaterafdeling spelen twee leerlingen scenes in het museum. Ook is Parkstad Studio en de popkelder open voor het publiek. Het Groninger Museum is te gast en laat op het Museumplein met de ELJA tourbus kinderen knutselen met gratis workshops tekenen en schilderen.

Iedereen is van harte welkom. De Open Dag is van 14.00 tot 17.00 uur. De Muziek-, Dans- en Theaterschool bevindt zich op de tweede verdieping van Cultuurcentrum vanBeresteyn.