Overslaan en naar de inhoud gaan

Afscheid ds. Grashoff
van de Protestantse Gemeente te Wildervank

Door op maandag, 18 september, 2023 - 12:01

Foto6.jpg

Zondag 1 oktober zal in verband met zijn emeritaat ds. Marien Grashoff en zijn vrouw Nelleke afscheid nemen van de Protestantse Gemeente te Wildervank. Ds. Grashoff was vanaf 2012 verbonden aan deze gemeente. Ds. Grashoff kan terugkijken op een lange loopbaan.

Hij was onder meer onderwijzer, verpleegkundige en is daarna net als zijn vader predikant geworden. Was achtereenvolgens binnen de PKN als gemeentepredikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk van Goes en aan de Samen-op-Weg Gemeente van Schoondijke-Groede-Waterlandkerkje.

Ds. Grashoff maakte daarna op zoek naar de spirituele bronnen van het Christelijk geloof zijn eigen pelgrimstocht naar Iona, een zoektocht naar met name de Keltische spiritualiteit. Op Iona werkte hij een aantal jaren als 'program worker' namens de Iona Community in Iona Abbey. Hij is vervolgens enkele jaren verbonden geweest aan de Church of Scotland, en was predikant op de booreilanden van UK Oil and Gas Chaplain.

Hierna keerde ds. Grashoff met zijn vrouw terug naar Nederland, waar hij in juni 2012 als predikant verbonden werd aan de Protestantse Gemeente te Wildervank.

Ds. Grashoff was een bevlogen predikant met een ongelofelijke kennis en zal zeker gemist worden.

De afscheidsdienst wordt gehouden in de Grote Kerk te Wildervank en zal om 14:00 uur aanvangen.

De band Klezmer & Co zal met enkele Jiddische liederen de dienst muzikaal omlijsten.


De afscheidsdienst van ds. Grashoff wordt live uitgezonden op:

  • Kabelkrant Veendam [SKV996]
  • Youtube kanaal van de Grote Kerk Wildervank
  • Website van ParkstadVeendam.nl