Overslaan en naar de inhoud gaan

Tentoonstelling
‘Verborgen verhalen’ van start in bibliotheek Veendam

Door op maandag, 18 september, 2023 - 06:00

jukebox-1419792_1280.jpgFoto blitzmaerker

Op woensdag 20 september gaat in de bibliotheek van Veendam de tentoonstelling ‘Verborgen verhalen’ van start. De tentoonstelling bestaat uit een jukebox met daarin autobiografische verhalen van inwoners van Veendam en omgeving, met daarbij prachtige, persoonlijke zwart-witfoto’s van deze inwoners.

De afgelopen maanden ging een kleine groep Veendammers aan de slag met het schrijven van hun eigen levensverhaal. Ze deden dit aan de hand van kleine opdrachtjes en gingen zo op ontdekkingstocht in hun eigen leven: wie hebben hun handen bijvoorbeeld allemaal aangeraakt? Wat is hun meest dierbare bezit? Er ontstonden zo de mooiste verhalen en gedichten.

Deze verhalen zijn nu te zien en beluisteren in de tentoonstelling ‘Verborgen verhalen’. Bezoekers kunnen de verhalen beluisteren via een jukebox, gemaakt door Chantalla Pleiter en Teackele Soepboer. De deelnemers spraken de verhalen zelf in, wat het beluisteren van de verhalen extra persoonlijk maakt. Er werd bijvoorbeeld gesproken over, voor hen, bijzondere voorwerpen met bijzondere verhalen. De jukebox dient als een archief met daarin herinneringen. Daarnaast maakte fotografe Caroline Penris prachtige zwart-witfoto’s van de deelnemers, die de verhalen ondersteunen en versterken. 

De tentoonstelling ‘Verborgen Verhalen’ is een samenwerking tussen Biblionet Groningen, de Stadsreporters en het Zorginnovatieforum, en is mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunstfonds.

Op woensdag 20 september om 10.00 uur houden we een feestelijke opening van de tentoonstelling, waarna bezoekers de tentoonstelling kunnen bekijken. 

Toegang:    Gratis, vrije inloop