Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters Aeolus met laatste test op eigen toernooi voor start van de competitie 

Door op maandag, 18 september, 2023 - 06:00

IMG-20230910-WA0004.jpg

De dames van Aeolus staan bijna aan de aftrap van het nieuwe handbalseizoen. Na het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de 1e klasse, staat de Wildervankster equipe een pittige nieuwe uitdaging te wachten. Laatste testcase is op zondag 24 september, de 2e uitvoering van het eigen 'In Memoriam handbaltoernooi' in de Wildervanckhal.

Na de geslaagde 1e editie van dit toernooi in 2022, is het de organisatie wederom gelukt om ook dit jaar een interessant programma in elkaar te draaien. Naast het organiserende Aeolus zullen de damesploegen van Borger, Blue Stars, FHC en HVC te gast zijn. Gestreden wordt om de 'in memoriam' wisselbokaal, en die beker werd vorig jaar nog een prooi voor de Wildervanksters.
Dat kon dit jaar echter wel eens een stuk lastiger worden want de tegenstanders zijn vrijwel alle van een zwaarder kaliber dan de deelnemers van 2022. Daar is men ook bij de thuisploeg inmiddels goed van doordrongen na deelname aan twee verschillende toernooien eerder in de voorbereiding. Het overgrote deel van de tegenstanders bij die wedstrijden zullen namelijk ook het komend seizoen de degens kruisen met Aeolus. Daarbij is duidelijk geworden dat men op meerdere vlakken een versnelling hoger moet schakelen om gelijkte tred te kunnen houden met de rest van de 1e klasse.

Bij Aeolus is de ploeg er in de breedte wel sterker op geworden. Daar waar het vorig seizoen af en toe moeizaam was om een competetieve ploeg op de been te kunnen brengen, zijn tegenslagen dit jaar iets makkelijker op te vangen. Versterking kwam er uit de eigen jeugd (4 speelsters maakten de overstap naar het damesteam) en daarnaast kwamen de zussen Laura en Annelie Ruiters over van het Groningse V&S. Tot nu toe lag de focus in de voorbereiding dan ook vooral op een stuk gewenning aan het spelen in de huidige ploeg samenstelling. Daarin boekte de formatie beslist progressie, maar dienen er ook nog wel stappen gemaakt te worden op het gebied van agressie en handelingssnelheid. Vervelende bijkomstigheid voor trainer René Zuidema en teamleider Eddy van der Laan is, dat opbouwster Daniëlla Zuidema en keepster Anne Pater beide nog herstellende zijn van een knieblessuren en de competitiestart zullen missen. Maar in de gespeelde wedstrijden tot nu toe heeft de jonge Moniek Harders laten zien dat ze als keepster een meerwaarde voor de ploeg kan betekenen. Komende zondag zal moeten blijken of de Wildervankster handbalformatie gereed is voor het 1e competitietreffen, thuis tegen hvz Vivendi op zondag 1 oktober.

Het toernooi opent om 11:00 met de wedstrijd tussen Aeolus en het Winschoter Blue Stars. De laatste wedstrijd zal starten om 15:00, een treffen tussen Blue Stars en FHC. De wedstrijden staan onder leiding van Marcel Ruiters en Gerrie Benes. Het toernooi is voor publiek gratis toegankelijk. 


Bijschrift teamfoto - Aeolus seizoen 2023-2024

Boven vanaf links:  René Zuidema (trainer), Moniek Hadders, Zoë van Dijk, Daniëlla Zuidema, Leona Hut, Sharon Hollemans, Elsa Brouwer, Eddy van der Laan (teamleider)

Onder vanaf links: Laura Ruiters, Annelie Ruiters, Irene Mik, Hedy Oostenbrink, Kimberley van der Laan, Danique de Groot, Margo Beer, Laura Hofstede

Kimberley Smits en Anne Pater ontbreken op de foto.