Nieuws, Regio

Nieuwe projectleiding PIT
gepresenteerd op netwerkbijeenkomst 



Nieuwe projectleiding PIT.jpg
Nieuwe projectleiding PIT van links naar rechts: Jeroen Fledderus, Barbara Bakker en Rick Dokter 

Passie in Techniek (PIT) heeft sinds juni een nieuwe projectleiding. Barbara Bakker, Rick Dokter en Jeroen Fledderus volgen programmamanager Alidston Munting op. De projectleiding is verantwoordelijk voor het programma Sterk Techniekonderwijs in de regio Veendam & Midden Groningen.   

Passie in Techniek is een samenwerking tussen het dr. Aletta Jacobs College Hoogezand, Winkler Prins Veendam en het (regionale) bedrijfsleven, met als doel meer leerlingen te interesseren voor de techniek en te laten uitstromen naar dit mooie vakgebied.  

Technische activiteiten voor leerlingen 
De driekoppige projectleiding bestaande uit docenten van beide scholen organiseert een variatie aan technische activiteiten voor de leerlingen. Dit doen ze samen met het netwerkbureau PIT en alle betrokken collega’s.   

Docent van Winkler Prins in gesprek met bedrijven.jpg
Docent van Winkler Prins in gesprek met bedrijven

Netwerkbijeenkomst 
Tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst op woensdag 13 september presenteerde de nieuwe projectleiding zich aan haar samenwerkingspartners en relaties. Naast de kennismaking was het thema van deze netwerkbijeenkomst ‘Wat kom je brengen en wat wil je halen’.  

De betrokken bedrijven gingen in gesprek met de docenten van het dr. Aletta Jacobs College en Winkler Prins over wat een docent, leerling en/of school kan komen halen en wat een docent, leerling en/of school het bedrijfsleven kan brengen. Een prachtige wisselwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven waar het leren, ervaren en kennismaken met de technische sector voorop staat. 

Verbinden en inspireren 
Op deze wijze wil PIT het bedrijfsleven en het onderwijs nog meer bij elkaar betrekken. Tevens was het een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen van Sterk Techniekonderwijs en elkaar te informeren en inspireren.