Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiem- en Zaaigeld toegekend aan
 Weggeefpunt / Kluspunt Noord-Oost in Veendam

Door op woensdag, 13 september, 2023 - 16:17

_MG_4460.jpg

Het Weggeefpunt / Kluspunt Noord-Oost in Veendam kreeg woensdagmiddag een cheque van 3000 euro van Stichting Kracht van de Veenkoloniën.

Deze regeling is opgezet vanuit de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën om bewonersinitiatieven die bijdragen aan een positieve gezonde leefomgeving in de 11 gemeenten van de Veenkoloniën een eenmalige financiële impuls te geven. Kracht van de Veenkoloniën is ontstaan vanuit Kans voor de Veenkoloniën.

_MG_4447.jpg

Kiem- en Zaaigeld is onderdeel van het werkprogramma van de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën om bewonersinitiatieven te stimuleren en meer eigenaarschap en zeggenschap te geven. Dankzij deze regeling kunnen bewoners van de Veenkoloniën actief bijdragen aan een betere, gezondere leefomgeving.

Het Weggeef- en Kluspunt Noord-Oost, gevestigd in het Buurthuis Noord Oost, richt zich op het hergebruik van spullen door ze een tweede kans te geven en ze beschikbaar te stellen aan degenen die ze nodig hebben. Het initiatief omvat ook Babygoed en meer, een segment dat jonge gezinnen en kinderen ondersteunt met essentiële babyspullen, leesboeken en speelgoed.

_MG_4450.jpg

Deze inspanningen bevorderen niet alleen duurzaamheid en financiële hulp voor kwetsbare gezinnen, maar spelen ook een cruciale rol in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van inwoners. Door mensen bij elkaar te brengen en een zinvolle daginvulling te bieden, helpt het initiatief om eenzaamheid te voorkomen en sociale cohesie te bevorderen.

Bovendien is er een duidelijk draagvlak onder de bewoners voor dit initiatief. Diverse inwoners zijn al betrokken bij de ontwikkeling van het plan en maken al gebruik van het weggeefpunt. Het initiatief, dat voortdurend reageert op de behoeften van de gemeenschap, organiseert ook activiteiten zoals kinderactiviteiten en bijeenkomsten om de gemeenschapsband te versterken.

_MG_4456.jpg

Met de steun en samenwerking van welzijnsinstelling deBasis, de Buurtschuur en het Buurthuis Noord Oost wordt dit initiatief verder versterkt. DeBasis heeft zelfs een speciale ruimte in het buurthuis gehuurd om het project te huisvesten.

De Stichting Kracht van de Veenkoloniën is ervan overtuigd dat het Weggeef- en Kluspunt Noord-Oost een zinvolle impact zal hebben op de gemeenschap en feliciteert het team en alle betrokkenen met hun succesvolle aanvraag.