Nieuws

Locoburgemeester Schmaal
geeft startsein Oktobermaand Kindermaand_MG_4436.jpg

Locoburgemeester Henk Jan Schmaal gaf woensdagochtend het startsein voor Oktobermaand Kindermaand op o.b.s. De Braskörf in Veendam.

_MG_4432.jpg

Quizmaster
De Oktober Kindermaand werd in de afgelopen jaren traditiegetrouw geopend met het voorlezen van een verhaal door de burgemeesters. Dit jaar leest locoburgemeester Schmaal geen boek voor, maar was hij spelleider van een vrolijk kringspel met vragen over de Groningse taal en cultuur. Kinderen van groep 6 werden uitgedaagd om hun kennis te tonen over onze provincie en de tikkende tijdbom te slim af te zijn. Het spel draaide om snelheid, kennis en plezier.

_MG_4443.jpg

Oktobermaand Kindermaand
Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen in de provincie. Oktobermaand Kindermaand wordt in de provincie Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners. Ook dit jaar worden er onder alle basisscholen in de provincie speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze een prijsje. Voor meer informatie kijk op www.kindermaand.nl.

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam